Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Stoffige maar succesvolle wedstrijd in Uden/Veghel

15/05/2006

Hengelo, 15 mei 2005
De nieuwe menwedstrijd Uden/Veghel, dat plaatsvond in het plaatsje Mariaheide, onder de rook van het Noord-Brabantse Veghel, bleek een goede aanwinst voor de Nederlandse menkalender. Helaas zochten slechts een kleine vijftig deelnemers de wedstrijd op, aangezien het evenement samenviel met de internationale menwedstrijden in Windsor en Dorthealyst, maar drie dagen zon maakte voor de organisatie al veel goed.
Jan van de Broek uit het nabijgelegen Nistelrode reed een thuiswedstrijd en sloot deze passend af met de eindoverwinning in de rubriek enkelspan paard, met ruime voorsprong op Geert Bongers, die als enige enkelspan ponyrijder was ingedeeld bij de paarden. Udo de Haan won met zijn tweespan pony's de dressuur en eindigde als derde in de marathon waardoor hij evenals in Horst met de eerste prijs naar huis mocht gaan. Ewoud Boom schreef de marathon op zijn naam maar kon de achterstand op De Haan niet meer inhalen en werd tweede, voor nieuwkomer Gerard de Lange uit Heinkenszand.
Cornelie de Geijter won de rubriek tandems, voor haar vader Dirk Pries en Han Gankema. De dames domineerde de rubriek ponyvierspannen in Mariaheide. Yvonne Houten bleek te sterk voor Constance Groeneveld, terwijl Groeneveld op haar plaats Martien van Veen weer ruimschoots voor wist te blijven.
Riny Rutjens ging aan de leiding in de tweespanrubriek na de dressuur en de vaardigheid, maar maakte een fout in hindernis vier, waardoor hij naar de negende plaats in het eindklassement zakte. Henk Garrits won de marathon, maar de eindoverwinning ging naar Raymond Letteboer, die ook de dressuur op zijn naam had weten te schrijven. Harry de Ruyter uit het Limburgse Kessel stond na de eerste wedstrijddag op de eerste plaats, op de voet gevolgd door Peter de Ronde. De Ruyter wist echter de winst in de marathon en daarmee de eindoverwinning voor zich op te eisen. De Ronde eindigde op de tweede plaats, voor de voor de Nederlandse Antillen rijdende Co van Hoof. Ad Aarts moest de strijd in de marathon na hindernis drie opgeven door een probleem met zijn rijtuig. Zowel Pjotr van der Heijden als Edwin Spek maakten hun vierspan debuut in Mariaheide na overgestapt te zijn van respectievelijk pony vierspan en tandem.
Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan