Politie Haaglanden

persberichten 15 mei

Haaglanden, 15-05-2006

Uitgeputte zwaan gevonden
Den Haag - Op zondag 14 mei rond 13.30 uur troffen surveillerende politieagenten een uitgeputte zwaan op de trambaan van de Scheveningseweg aan. Het beest was zo uitgeput dat de agenten het beest vingen en overdroegen aan de dierenambulance die het beest verder zou behandelen.

Gestolen bromfiets
Den Haag - Op zondag 14 mei om 16.30 uur zagen surveillerende politieagenten op het Newtonplein een bromfiets staan die geen verzekeringsplaat had. De bromfiets werd gecontroleerd en bleek gestolen te zijn. De 16-jarige Haagse verdachte verklaarde dat hij de bromfiets die dag had gekocht, maar nog niet had betaald, en dat de verkoper geen papieren had. De verdachte is aangehouden en de bromfiets is in beslag genomen.

Scooters in beslag genomen
Rijswijk Op zondag 14 mei om 22:00 uur werden op de Steenlaan twee scooters in beslag genomen. Politieagenten zagen een groepje van vier scooters rijders rijden die er bij het zien van de politie er direct van door gingen. Na een korte achtervolging waarbij snelheden van 80 km werden gehaald werden er twee achterhaald. Twee Haagsche jongens konden hun scooter inleveren. De Politie onderzoekt of er sprake is van diefstal of heling aangezien er aan de framenummers was gerommeld.

Paard in de sloot
Schipluiden Op zondag 14 mei om 13:30 uur troffen politieagenten in een weiland aan de Oostveenseweg een paard in de sloot aan. Met behulp van de brandweer werd het paard uit zijn benarde positie getrokken.

Aanrijding onder invloed
Poeldijk Op zondag 14 mei om 20:35 uur ontstond op de Monsterseweg een aanrijding tussen twee personenautos. Op het moment dat een 48-jarige Hagenaar linksaf wilde slaan richting Elsenhagen werd hij aan de linkerzijde ingehaald door een 33-jarige automobilist uit Monster. Politieagenten constateerden dat de 33-jarige alcohol had genuttigd. Hij blies 265 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Monster Op maandag 15 mei om 01:30 uur werd op de Zwartedijk een 22-jarige automobilist uit Monster aangehouden. De man blies als beginnend bestuurder 385 ug/l waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 21-jarige automobilist uit Honselersdijk overkwam het zelfde en hij blies als beginnend bestuurder 105 ug/l. Om 02:30 uur werd op de Burgemeester Crezeelaan een 30-jarige Delftenaar aangehouden. Hij werd aangehouden en blies 325 ugl. Het was voor de man in zes maanden tijd al de vierde keer dat hij werd aangehouden wegens rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man werd vervolgens in gevorderd.

Duur telefoontje
Voorburg Op zondag 14 mei om 16:40 uur zagen surveillerende politieagenten dat een automobilist op de Prins Bernardlaan mobiel aan het bellen was. Hij werd aangesproken waarna bleek dat de man (een 50-jarige Portugees) onder invloed was. Hij blies aan het bureau 650 ugl. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de man een boete van 550 voor het rijden onder invloed en 130,-- voor het mobiel bellen. Aangezien de man niet over zoveel geld beschikte werd zijn auto in beslag genomen. Voor dinsdag a.s. moet hij het bedrag betaald hebben aangezien dan zijn vakantie eindigt.

Te hard op snelweg
Leischendam Op maandag 15 mei om 02:00 uur werd op Rijksweg A4 een 26-jarige Hagenaar aangehouden. De man reed met 167 km over de snelweg. Politieagenten namen zijn rijbewijs in en gaven de man een proces-verbaal.

Duur ritje
Voorburg Op maandag 15 mei om 05:00 uur werd op de Koningin Wilhelminalaan een automobilist gecontroleerd. Al snel bleek dat het rijbewijs van de man in 2005 ongeldig was verklaard. Aangezien hij ook geen verzekering had afgesloten werd zijn auto ingenomen. De man kreeg diverse processen-verbaal.

Eendenkuikens in afvoer
Zoetermeer Politie en brandweer moesten er zondagavond 14 mei aan te pas komen om dertien jonge eendjes uit een afvoerpijp te redden. De beestjes waren bij de waterpartij in de Maria Montessorilaan door een overlooprooster gevallen. Moedereend vloog in het rond en uit het rooster klonk het angstgepiep van haar kroost. De gealarmeerde politie verwijderde het rooster, maar de beestjes waren in een afvoerbuis en in een put beland. Uiteindelijk heeft de brandweer de kuikentjes met een schepnet uit hun benarde positie gevist. De dertien jonge eendjes bleven ongedeerd.

Graffiti op halfpipe
Zoetermeer De politie heeft zondag 14 mei om 16.00 uur een 15-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden, die de halfpipe in de Seghwaertsehout met een spuitbus aan het bekladden was. De spuitbus is in beslag genomen, de jongen werd naar Bureau Halt verwezen.