Ingezonden persbericht


Persbericht

MijnEigenFavorieten: favoriete links altijd en overal beschikbaar

Heerlen, 15 mei 2006 -- De site www.mijneigenfavorieten.nl is onlangs vernieuwd. Gebruikers van de dienst kunnen een persoonlijke startpagina aanmaken met favoriete links, zodat deze op elke computer zijn op te roepen en makkelijk te delen met anderen. MijnEigenFavorieten bestaat sinds 1999 en telt vele actieve gebruikers. Voor de nieuwe versie zijn met name het onderhoudsgedeelte en de 'look and feel' aangepast.

MijnEigenFavorieten biedt de mogelijkheid om favoriete URL's op te slaan op een eigen startpagina. Door middel van stylesheets kan men de pagina volgens de gewenste lay-out opmaken. Het is daarbij mogelijk om een eigen stylesheet te gebruiken, zodat de pagina indien gewenst geïntegreerd kan worden in de website van de gebruiker. Van iedere pagina bestaat een openbare en een privé-versie, waarbij de privé-versie door middel van een wachtwoord is afgeschermd. Onlangs is het onderhoudsgedeelte van MijnEigenFavorieten aangepast, zodat het beheer van de pagina nog eenvoudiger is. Dankzij de mogelijkheid om als link een rss-feed op te nemen kan de pagina bovendien continu worden voorzien van externe actuele informatie.

MijnEigenFavorieten kent drie groepen gebruikers: particulieren die hun hobby onder de aandacht willen brengen en de pagina als startpagina gebruiken, particulieren die altijd en overal toegang willen tot hun favoriete persoonlijke links en instituten als scholen en bibliotheken. De laatste categorie gebruikt MijnEigenFavorieten niet alleen via internet maar ook om documenten via het interne netwerk beschikbaar te maken. Tot 150 links is het gebruik van MijnEigenFavorieten gratis, er is ook een reclamevrije versie beschikbaar.

Roger van Montfort van MijnEigenFavorieten: "De kracht van ons concept ligt in de eenvoud. We kiezen er bewust voor de dienst heel basic te houden, volgens het KISS-principe (Keep It Simple, Stupid). Hierdoor is het niet ingewikkeld om een eigen pagina in te richten en te onderhouden en is onze dienst voor veel mensen toegankelijk. Voor de bekendheid van de site zijn we afhankelijk van mond-tot-mondreclame. En die werkt blijkbaar goed, want het aantal nieuwe gebruikers groeit snel."

In een later stadium zal MijnEigenFavorieten ook een business-versie krijgen. De dienst is namelijk ook heel geschikt voor bedrijfsmatige toepassingen, bijvoorbeeld om binnen een advocatenkantoor een pagina met favoriete bronnen aan te maken.

MijnEigenFavorieten - Roger van Montfort - tel: 06 - 20402040 - e-mail: moxs@maastrichtweb.nl.


---

Voor redactionele informatie:

Influx PR - Frieda Zieleman - tel: 055 3663034 - e-mail: frieda@influx-pr.com.