Ingezonden persbericht



---



JAPANS DENKSPEL NU OOK OP MAGISCH SPELBORD VOOR JONG EN OUD

GOLIATH INTRODUCEERT SUDOKU JUNIOR

Hattem, mei 2006 - Speelgoed distributeur Goliath brengt het fascinerende puzzelspel Sudoku, dat de wereld in enkele maanden heeft veroverd, als magisch spelbord op de markt. En speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar biedt Goliath nu ook Sudoku Junior, met kleuren, vormen, nummers en plaatjes. Hét leerspel voor de jeugd, want leren is pas echt leuk als je je niet realiseert dat je leert. En dat is het geval met Sudoku Junior.

Sudoku junior educatief en uniek concept
Sudoku is gemakkelijk te leren en je hoeft er geen rekenwonder voor te zijn. De kleurrijke variant van Sudoku voor kinderen kan gespeeld worden aan de hand van kleuren, vormen, nummers en plaatjes. De puzzel en de uitdaging blijven hetzelfde, maar sommige kinderen vinden het leuker met plaatjes en anderen geven de voorkeur aan kleuren, vormen en nummers. Sudoku Junior is zeer flexibel en kan alleen gespeeld worden, maar ook als een spannend spel voor twee tot vier spelers.

Oneindige selectie puzzelplezier
Het nieuwe vernuftige spelbord van Goliath stelt de spelers in staat de puzzels sneller en overzichtelijker op te lossen. Een Sudokupuzzel voor volwassenen bestaat uit een veld met 81 vakjes, die verdeeld zijn in 9 rijen en 9 kolommen. Aan het begin van het spel begin je met een aantal cijfers op het puzzelvel. Het spelbord is onderverdeeld in 9 vierkanten van 3 x 3 vakjes. In die vakjes moeten steeds de getallen 1 tot en met 9 ingevuld worden, zodat elk getal precies 1 keer voorkomt in iedere rij, in elke kolom en in elk 3 x 3 vakje. Een oneindige selectie van Sudokupuzzels op verschillende niveau zijn in dit spel beschikbaar. Sommigen zijn binnen vijf minuten opgelost en andere varianten duren uren. Het spel stimuleert de manier van denken, de concentratie en het geheugen. Het weet zelfs de veroudering van de hersens af te remmen.

Sudoku en Sudoku Junior zijn verkrijgbaar bij speelgoedwinkels en warenhuizen voor E 14,99.

Goliath
Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Hattem, Parijs en Brussel. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 4 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Triominos, Stap-op, Ramon de Robot en Exago. Zie ook www.goliathgames.nl