3 e persbericht van maandag 15 mei 2006

Eindhoven, 15-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van beroving aangehouden

Op de Ella Fitzgeraldlaan is maandag rond 15.30 uur een 19-jarige inwoner van Soerendonk aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een beroving op de Buddy Boldenlaan kort voor zijn aanhouding. Een 14-jarige Eindhovenaar fietste maandagmiddag richting Ekkersrijt. Plotseling werd hij door een groep van ongeveer zes jongens tegengehouden. Eén van hen vroeg naar zijn GSM. Het slachtoffer gaf deze af. Vervolgens werd hij nog in zijn gezicht geslagen. De gewaarschuwde politie kon de 19-jarige verdachte aanhouden. Hij is in de cel gezet. De politie onderzoekt de zaak en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Op de Sint Bonifaciuslaan zijn maandag tussen 11.30 en 12.30 uur 340 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 26 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Ook op de Geldropseweg werden maandag tussen 13.50 en 16.30 uur 3.300 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 133 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 91 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Knegsel: Vrouw op fiets gewond

Op de Steenselseweg is maandag rond 15.45 uur een 59-jarige vrouw uit Oost West en Middelbeers gewond geraakt. Dit gebeurde toen de vrouw op haar fiets werd ingehaald door een 42-jarige vrachtwagenchauffeuse uit Valkenswaard. Beiden reden in dezelfde richting. Bij het inhalen hebben de vrachtwagen en de fietster elkaar geraakt. De vrouw viel hierdoor. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het MMC in Veldhoven.