Ingezonden persbericht


Podium voor snelle Chris van der Drift op Spa-Francorchamps

Het Belgische circuit van Spa-Francorchamps was het toneel van de derde en vierde ronde uit het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap. Uiteraard was Chris van der Drift aanwezig en toonde opnieuw zijn snelheid. Echter zat niet alles mee. Hoewel de jongeman uit Zevenhuizen in race één vanaf de twaalfde positie naar het podium reed, verspeelde een ongelukkige start zijn kansen aan het begin van de tweede race. Toch kwam de snelste ronde op naam van Chris van der Drift.

Net als bij voorgaande evenementen van zowel de NEC als de Eurocup Formule Renault 2.0 zat Chris er direct goed bij tijdens de vrije trainingen. Zowel de eerste als de tweede training bezette hij een positie in de top drie. Tijdens een regenachtige kwalificatie op de zaterdagochtend had Chris enkele problemen met de set-up van zijn Formule Renault bolide en kwam niet verder dan de twaalfde startplek voor race één. De tweede kwalificatie volgde tien minuten later. De auto werd aangepast en Van der Drift kreeg alles opnieuw goed voor elkaar. Hij pakte pole-position voor de race van zondag met meer dan een halve seconde voorsprong op zijn rivaal Filipe Albuquerque.

De eerste race van het weekend geschiedde op de zaterdag middag in het voorprogramma van de Le Mans Series. Ondanks de wisselvallige weersomstandigheden knalde de Nederlandse Nieuw-Zeelander in de eerste race van zijn twaalfde startpositie en kende een geweldige eerste ronde. Liggend op de zesde stek wist hij nog enkele plekken te veroveren en door het uitvallen van onder andere zijn Portugese rivaal Albuquerque, mocht Chris zelfs het podium beklimmen. Met de pole-position op zak voor race twee, zag alles erg perfect uit en wilde Chris zijn goede startpositie verzilveren met een overwinning. Echter voordat het startsein gegeven was, rolde de JD Motorsport piloot iets van zijn plek waarna hij bestraft werd met een drive-through penalty. Hierdoor was Chris uitgeschakeld voor een top klassering. Echter toonde hij opnieuw dat er niets mis was met zijn 'race-pace' en liet de snelste ronde uit de race noteren.

Chris van der Drift: "Dit is erg balen. Ik had anders zeker gewonnen omdat ik sneller was dan wie dan ook! Voor de start van de tweede race rolde mijn auto iets naar voren en werd daarvoor later gestraft. Ik denk liever terug aan de eerste race. Omdat ik de twaalfde tijd had in de eerste kwalificatie, moest ik ook vanaf die plek vertrekken. De eerste ronde was uitstekend en ik maakte erg veel goed. Na één ronde lag ik al zesde en toen voor mij nog twee piloten uitvielen, maakte dat de weg naar het podium nog iets makkelijker. Ik kijk nu uit naar de Nürburgring. Veel goede resultaten heb ik daar nog niet kunnen boeken, maar dankzij mijn team JD Motorsport zijn we overal snel. Dus dat moet wel goed gaan komen!"

Het volgende evenement dat op de kalender staat is het NEC Formule Renault 2.0 weekend van 26 tot en met 28 mei op Nürburgring.

Chris wordt dit jaar ondersteund door:
Racing Pool
National Meats Ltd
BMW Ekris
Sparco

Uitslag Race 1, NEC Formule Renault 2.0 te Spa-Francorchamps (België) :
01 Mervyn Kool (NED), AR Motorsport, 12 ronden in 32:05.021
02 John Edwards (USA), Motopark, +03.115

03 Chris van der Drift (NZL), JD Motorsport, +07.154
04 Jonny Cecotto (VEN), Koiranen Bros., +07.842
05 Brendon Hartley (NZL), Motopark, +12.598

Uitslag Race 2, NEC Formule Renault 2.0 te Spa-Francorchamps (België) :
01 Xavier Maassen (NED), JD Motorsport, 12 ronden in 31:32.297
02 Kasper Andersen (DEN), JD Motorsport, +01.404
03 Johnny Cecotto (VEN), Koiranen Bros., +01.544
04 Mervyn Kool (NED), AR Motorsport, +04.402
10 Chris van der Drift (NZL), JD Motorsport, +41.428

Stand in het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap na 4 races:
01 Xavier Maassen (NED), 77 punten

02 Mervyn Kool (NED), 72 punten
02 Chris van der Drift (NZL), 72 punten
04 Filipe Albuquerque, (POR), 65 punten

05 John Edwards (USA), 54 punten

--


Ingezonden persbericht