Ingezonden persbericht


Volop actie op VIV Europe 2006

VIV Europe 2006 komt eraan. De vakbeurs staat, voor het eerst in een driedaagse versie, van 16 tot en met 18 mei a.s. in de Utrechtse Jaarbeurs. De beursvloer is nu al goed gevuld. De wereldwijde pluimvee-industrie is op volle sterkte aanwezig. De internationale varkenssector presenteert zich overtuigend met maar liefst 40 innovaties binnen het speciaal ingerichte paviljoen Pig Innovation Theatre (P.I.T.-Stop). Nieuwe aanmeldingen komen nog dagelijks binnen. Een zichtbare toename aan exposanten in de vleesverwerkende industrie onderschrijft dat het 'Feed to Meat'-totaalconcept van VIV zich bewijst. Het deelnemersveld omvat inmiddels zo'n 600 bedrijven uit 45 landen. Het aantal exposanten uit m.n. Italië en China is opvallend hoog. Organisator VNU Exhibitions Europe maakt zich op om zo'n 30.000 nationale en internationale vakprofessionals een overzicht te bieden van alles wat 'hot' is in de branche. Naast presentaties en activiteiten op de beurs is daartoe een conferentieprogramma ingericht met onderwerpen die de branche wereldwijd bezighouden. Om het zakendoen zo plezierig mogelijk te maken, worden diverse hospitality arrangementen voor de VIV-gasten ontwikkeld.

Gastvrijheid troef
Alles draait om zoveel mogelijk gemak en gastvrijheid te bieden aan de bezoekers. Op Schiphol Airport wordt een speciale Event Desk voor VIV Europe ingericht voor de ontvangst van internationale bezoekers. Dat VIV Europe voor het eerst in zijn bestaan in het voorjaar plaatsvindt, grijpt de organisatie van harte aan om het beursbezoek nog aantrekkelijker te maken. Interim Projectmanager Gerard Leeuwenburgh: "In het voorjaar zijn er veel meer mogelijkheden om zakendoen en ontspanning aan elkaar te koppelen. Heel Nederland staat in bloei; dat is tenslotte waar we zo beroemd om zijn, dus een prima kans voor buitenlanders om dat met eigen ogen te zien, naast een bezoek aan VIV Europe." Horeca-ondernemers in Utrecht zien de toestroom van zo'n 30.000 nationale en internationale gasten vanzelfsprekend graag komen. VNU Exhibitions en de ondernemers hebben voor het eerst actief de handen ineengeslagen om met diverse arrangementen de gasten een warm welkom te heten. Ook UTR (Utrecht Toerisme en Recreatie) en de Utrecht Events Company werken daaraan actief mee. "Utrecht is van 16 tot en met 18 mei 3 dagen lang 'VIV City'!", aldus Leeuwenburgh. De voorregistratie heeft een voortvarende start laten zien. Inmiddels heeft een grote delegatie bedrijven en overheidsvertegenwoordigers uit Rusland zich voor bezoek aangemeld en worden groepsreizen vanuit Azie voorbereid.

Kick-off's
VNU Exhibitions werkt actief samen met de VIV Europe-exposanten om een succesvolle beurs te waarborgen. Een hulpmiddel daarbij zijn de zogeheten kick-off bijeenkomsten. De organisatie koos voor deze editie voor een geheel nieuwe aanpak. Er is besloten om de kick-off's in een aantal speerpuntlanden te organiseren in plaats van op één locatie. Na de recente aftrap in thuisland Nederland worden in o.a. Italië, Duitsland en Frankrijk bijeenkomsten met deelnemers georganiseerd, en zelfs Azië werd opgenomen in het programma. Leeuwenburgh: "Een exposant heeft de beste, persoonlijke relatie met een klant. Op die stoel kunnen wij als VIV niet gaan zitten. Daarom enthousiasmeren we onze deelnemers om een actief uitnodigingsbeleid te voeren. De beste manier om dat duidelijk te maken is om dat zelf te komen vertellen. Ook zijn pers en deelnemers zeer geinteresseerd over de laatste stand van zaken rond de beurs, ze kunnen hier op inspelen met hun eigen promotiecampagne. Op de recente kick-off in Utrecht hadden we 100 mensen, in Bangkok waren er deze week 150. De kick-offs slaan duidelijk aan".

Praktisch
VIV Europe 2006 vindt plaats van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 mei 2006 in Jaarbeurs Utrecht. Bezoekers kunnen zich voorregistreren voor gratis bezoek via www.viv.net.


---

Noot voor de redactie,