Bruce Springsteen With The Seeger Sessions Band

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 4 april 2006

De data van de Europese tournee van Bruce Springsteen With The Seeger Sessions Band zijn bekend gemaakt. Het concert in Nederland vindt plaats op dinsdag 16 mei in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert is een avond vol gospel, folk en blues. De kaartverkoop begint volgende week zaterdag 15 april om 10.00 uur.

Bruce Springsteen start zijn Europese tournee op 5 mei in Dublin in Ierland en hij sluit het af op 21 mei in Stockholm in Zweden. In totaal doet hij tien Europese steden aan waaronder onze hoofdstad op 16 mei. De concerten in Europa volgen op het optreden dat Bruce Springsteen geeft samen met The Seeger Sessions Band op het New Orleans Jazz & Heritage Festival op 30 april. De nieuwe concerten van Bruce Springsteen en zijn 17 koppige Seeger Sessions Band staan geheel in het teken van gospel, folk en blues.

De aankondiging van de Europese concertdata van Bruce Springsteen gaan vooraf aan de release van het album 'We Shall Overcome: The Seeger Sessions.' Het concert bevat muziek van dit nieuwe album. De DualDisc komt op 24 april uit met op de ene kant het volledige album en op de andere kant dvd materiaal van 'The Making Of'. Het is het 21e album van Bruce Springsteen, de man die wereldwijd al meer dan 100 miljoen albums heeft verkocht. Na zijn succesvolle laatste album 'Devils & Dust' heeft Bruce ervoor gekozen zijn eigen interpretatie te geven aan de liedjes van folk-legende Pete Seeger. De traditionele songs en klassiekers worden gezongen en gespeeld door Bruce samen met een groot gezelschap aan muzikanten van de Seeger Sessions Band: Sam Bardfeld (viool), Art Baron (tuba), Frank Bruno (gitaar), Jeremy Chatzky (staande bas), Larry Eagle (drums), Clark Gayton (trombone), Charles Giordano (accordion, keyboards), Greg Liszt (banjo), Eddie Manion (sax), Curt Ramm (trompet), Marty Rifkin (pedal steel gitaar) en Soozie Tyrell (viool). Curtis King, Lisa Lowell, Cindy Mizell, Patti Scialfa en Mark Thompson verzorgen de achtergrondvocalen.

Bruce Springsteen doet tijdens zijn Europese tournee naast Dublin, Amsterdam en Stockholm ook Manchester, Londen, Parijs, Milaan, Barcelona, Frankfurt en Oslo aan.

Bruce Springsteen With The Seeger Sessions Band
Dinsdag 16 mei 2006

Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: EURO 75 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.

Let op: maximaal 2 tickets per persoon per transactie.

Zit- en staanplaatsen: vrije plaatskeuze.

Kaartverkoop begint zaterdag 15 april om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

www.brucespringsteen.net

www.shorefire.com

Noot aan de redactie (