Ingezonden persbericht


Europa's grootste business intelligence-conferentie in Genève

SAS' jaarlijkse, internationale gebruikersbijeenkomst van 16 tot en met 18 mei

Huizen, 19 april 2006 - SAS, leverancier van business intelligence-software, organiseert voor de 24e keer het SAS Forum International. Het betreft Europa's grootste business intelligence-conferentie. Naar verwachting zullen meer dan 2.500 deelnemers naar het forum komen dat dit jaar plaatsvindt in Genève (Zwitersland). Het betreft een bijeenkomst vóór en dóór klanten.

Het forum wordt op maandag 16 mei geopend door twee gerenommeerde sprekers, te weten Edward C. Prescott, winnaar van de Nobelprijs voor de Economie 2004 en Klaus Schwab, oprichter en president van het World Economic Forum. Deze openingsdag is exclusief voor senior managers. Dinsdag 17 en woensdag 18 mei zijn toegankelijk voor alle deelnemers aan het forum.

Nederlandse bedrijven die tijdens het SAS Forum International hun ervaringen delen zijn onder andere Achmea Particulieren, TPG Post en Rijkswaterstaat AGI (de Adviesdienst Geo-informatie en ICT).

Programma en informatie
Tijdens het forum wordt in meer dan 200 presentaties getoond hoe klanten de concurrentie een stap voor blijven door het inzetten van Business Intelligence-oplossingen, die helpen data te verzamelen en te analyseren, uitkomsten te voorspellen en daarmee het beleid te bepalen.

Het forum vindt van 16 tot en met 18 mei plaats in het Palexpo Center in Genève. Op de website www.sas.com/nl/sfi zijn de programmadetails en achtergrondinformatie over de sprekers te vinden.

Dertig jaar SAS
SAS is marktleider op het gebied van business intelligence-software en dienstverlening. Meer dan 40.000 klanten, waaronder 96 van de top 100 van de Fortune Global 500-organisaties, gebruiken SAS-software om grote hoeveelheden gegevens te beheren en inzichtelijk te maken, om zo sneller accurate zakelijke beslissingen te nemen; winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten; wet- en regelgeving na te leven; baanbrekend onderzoek te verrichten en betere producten te ontwikkelen. SAS is toonaangevend in data-integratie, data-opslag en geavanceerde business intelligence toepassingen binnen een enterprise intelligence platform.

SAS levert haar klanten al sinds 1976 The Power to Know. Er werken wereldwijd 10.000 mensen verspreid over 424 kantoren. SAS staat voor drie decennia groei op rij: resulterend in een recordomzet van 1,68 miljard dollar in 2005. SAS' visie, 'meer dan het denkbare uit data halen' en haar missie, met SAS-software meer waarde toevoegen aan ondernemingen, blijven ook in de komende periode ongewijzigd. Meer informatie is te vinden op www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de redactie:
SAS Institute B.V.
Hetty Boerakker
t: (035) 699 68 49
e: hetty.boerakker@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
t: (020) 486 21 39
e: marije@publiekswerk.nl