Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Prinses Máxima 16 mei 2006 bij competitie Students In Free Enterprise

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont dinsdagmiddag 16 mei in Amsterdam de nationale competitie van Students In Free Enterprise (SIFE) bij. SIFE is een non-profit organisatie die actief is op meer dan 1900 universiteiten en hogescholen in 47 landen.

SIFE is een non-profit organisatie die actief is op meer dan 1900 universiteiten en hogescholen in 47 landen.

De studenten strijden tijdens de nationale competitie om het team dat het beste advies heeft gegeven aan mensen die zelfstandig ondernemer willen worden.

Onder het motto `Helping people to achieve their dreams through free enterprise education' moeten de SIFE studenten actief een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en de levensstandaard. Daarbij gaat het om de overdracht van kennis over markteconomie, ondernemerschap, bedrijfsethiek en persoonlijke succes factoren.

SIFE-studenten moeten tijdens de wedstrijd aantonen dat de door hun geholpen groepering na afloop zelfstandig verder kan en dat men duurzaam aan de slag gaat. De vakjury tijdens deze wedstrijd bestaat uit topmanagers van onder meer Heineken, KPMG, KLM, Philips en Unilever.

De winnaar van de nationale competitie gaat door naar de wereldcup. Daar strijdt het team met meer dan 45 andere nationale kampioenen om de titel van `s werelds beste SIFE-team.
26 april 2006
© RVD