Ingezonden persbericht


VIV Europe 2006 barst van de innovaties

Van 16 tot en met 18 mei a.s. legt VIV Europe het accent op de "I" van Innovatie. Exposanten van VIV Europe uit de hele wereld tonen state-of-the art vernieuwingen in producten, systemen en technologieën. Eén complete hal van het beurscomplex van Jaarbeurs Utrecht is volledig ingericht als innovatieruimte. Hier is o.a. de presentatie P.I.T.-stop voor de varkenshouderij te vinden. Hoe de toekomstige veehouderij eruit komt te zien, wordt getoond bij " Livestock Farming Tomorrow" Een centrale plaats hierin is weggelegd voor een presentatie van de laatste ontwikkelingen in KI.

P.I.T.-stop voor de varkenshouderij
Het Pig Innovation Theatre of de "P.I.T.-stop" wordt dé hot spot voor innovaties voor de varkenshouderij. Op dit unieke platform staan 41 exposanten uit 12 landen klaar om hun primeurs te laten zien. Als varkenshouders weer helemaal bij willen zijn met de allernieuwste internationale innovaties, dan mogen ze de P.I.T.-stop niet missen. Hier vinden ze onder andere de laatste ontwikkelingen op het gebied van stallenbouw, diervoeder, diergezondheid, KI en traceerbaarheid. Een tipje van de sluier is te vinden op de website van VIV Europe 2006.

Livestock Farming Tomorrow
Onder de titel "Livestock Farming Tomorrow" presenteren deelnemers van VIV Europe 2006 vernieuwende systemen en technologieën die direct inzetbaar zijn voor de veehouder van de toekomst. Op een oppervlakte van maar liefst 550 m² kunnen bezoekers onder andere kennis maken met een elektronisch dierherkenning systeem. Bezoekers kunnen zelf met een reader over de stand lopen en elektronische oormerken scannen, om zo een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Hiernaast worden er nog diverse moderne systemen op het gebeid van reiniging en ziektebestrijding getoond. Een prominente plaats is er voor een heuse "Semen Show", waar demonstraties en proeven plaatsvinden. Ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van KI ontbreken hier niet. De "Semen Show" kan bezocht worden onder het genot van een drankje, want voor de ingang staat een biertap met een wel heel bijzondere barman, namelijk een robot. Deze robot is ontwikkeld om zelfstandig stallen te reinigen, maar speciaal voor Livestock Farming Tomorrow zal de robot de bezoekers van een biertje voorzien.

Houden van Hennen
Tijdens de VIV Europe Conference 2006 geeft Wageningen Universiteit uitleg over de tot stand koming van twee innovatieve concepten voor de legpluimveehouderij: het Rondeel en de Plantage. Deze twee houderijsystemen komen voort uit van het project "Houden van Hennen", dat als doel had om een ontwerp van een houderijsysteem te maken wat zowel aan de behoeften van de kip, de boer en de consument voldoet. Op woensdag 17 mei tussen 14,00 en 15.00 uur geeft Dr. Bram Bos van Wageningen UR Animal Science Group uitleg over deze systemen van de toekomst.

Praktische informatie
VIV Europe 2006 vindt plaats van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 mei in Jaarbeurs Utrecht. De opening van de beurs en bijbehorende VIV Europe Conference is op 16 mei vanaf 10.00 uur. Er wordt een zeer actueel en aantrekkelijk programma geboden. Bezoekers kunnen zich via de website www.viv.net registreren voor gratis toegang.


---

Noot voor redactie,