Gemeente Sneek


Raad Sneek gaat weer op Straat
"Als je het mij vraagt, dan moesten ze..."
"Hoe kunnen ze dat nu bedenken, daar op het stadhuis..."

Als inwoners van Sneek met dit soort gedachten rondlopen, kunnen ze daarover praten met raadsleden.
Tijdens de jaarmarkt van 16 mei 2006 is voor alle fracties van de gemeenteraad van Sneek weer een huiskamer ingericht met meubilair van de Kringloopwinkel. Daar kan iedereen gezellig aanschuiven op de bank of aan de keukentafel om met zijn of haar vertegenwoordigers in de gemeentepolitiek van gedachten te wisselen over wat er allemaal gaande is in Sneek.

De raad wil graag van de inwoners weten wat er goed gaat in Sneek, wat er verkeerd gaat en wat er anders moet.

Maak gebruik van deze (verlengde) open spreekuur, neem plaats aan de salontafel of op de sofa en meldt wat u op uw hart hebt.

Vorig jaar ging de Raad van Sneek voor het eerst op Straat tijdens de jaarmarkt. Meer dan honderd bezoekers hadden toen een gesprek met de gemeentebestuurders. Het initiatief om op straat met elkaar te praten, werd van beide kanten erg gewaardeerd. Raadsleden, burgemeester en inwoners ontmoetten elkaar in een gezellige omgeving - in huiskamers op straat, zonder drempels. De koffie en de thee stond klaar en bezoekers konden aanschuiven op de bank om met het gemeentebestuur van gedachten te wisselen over elk onderwerp waar ze maar vragen over hadden.
Iedereen was erg tevreden over deze mogelijkheid tot het voeren van rechtstreekse gesprekken. Vandaar dat het initiatief wordt herhaald.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 3-5-2006