Gemeente Hengelo

De heer drs. G.J. Eeftink voorgedragen als griffier

De werkgeverscommissie vanuit de gemeenteraad van Hengelo stelt voor om de heer drs. G.J. Eeftink te benoemen tot griffier van de gemeente Hengelo. Op 16 mei neemt de gemeenteraad een besluit over dit voorstel. Dat gebeurt door te stemmen. De nieuwe griffier begint per 18 juli aan zijn baan.

Organisatie is ontwikkeling

De gemeente Hengelo is op het moment bezig om de gemeentelijke organisatie een nieuwe structuur en cultuur te geven. Daarom hebben alle leidinggevenden binnen de gemeente opnieuw moeten solliciteren op hun baan. Ook konden ze aangeven dat ze een andere baan binnen de gemeente wilden. Dat geldt ook voor de functie van griffier. Dat betekent dat deze functie, net als de andere leidinggevende functies, is opengesteld voor alle leidinggevenden en dat de huidige griffier ook opnieuw moet solliciteren. De raad hefet in maart 2006 een werkgeverscommissie ingesteld, die de opdracht heeft gekregen om met een voorstel te komen voor de benoeming van een griffier.

Twee kandidaten

Voor de functie van griffier hebben zich naast de huidige griffier, de heer drs. W. Wiertsema (in functie per 1 jan. 2003), nog twee andere kandidaten gemeld. Na de eerste gesprekronde heeft één nieuwe kandidaat zich teruggetrokken. Op basis van gesprekken en resultaten van een assessment wordt de heer drs. G.J. Eeftink door de werkgeverscommissie als meest geschikte kandidaat gezien en daarom voorgedragen als nieuwe griffier. Ook W. Wiertsema wordt geschikt geacht worden voor de functie. De heer Eeftink is op dit moment werkzaam als hoofd van de afdeling Projecten van de gemeente Hengelo. Als de raad met het voorstel instemt, dan legt de huidige griffier op 18 juli 2006 zijn functie als griffier neer. Hem wordt een andere functie binnen de organisatie aangeboden, waarschijnlijk als adviseur in verschillende projecten.