Gemeente Heerhugowaard


Verkeersexamen basisscholen

Op 16 en 17 mei is het verkeersexamen voor de basisscholen in Heerhugowaard.

Verkeersexamen 2004

De afdeling onderwijs van de gemeente verzorgt, in samenwerking met de basisscholen, de verkeerspolitie en het Trinitas College, het praktische verkeersexamen voor de groepen 7 van het basisonderwijs. Het verkeersexamen vindt plaats op dinsdagochtend 16 mei en woensdagochtend 17 mei. Dit jaar nemen ongeveer 500 leerlingen aan het examen deel.

Alle scholen rijden, net als voorgaande jaren, dezelfde route. De route is als volgt: start op het ronde pleintje op het Basserhof (tegenover het medisch centrum), Middenweg, Rustenburgerweg, Schepradmolen, langs scholengemeenschap Huygenwaard, langs het groen/gele gebouw, bij het stoplicht oversteken, Coniferenlaan, rotonde Middenweg, Zuidtangent, D. Camphuysenstraat, Stationsweg, Middenweg, rotonde Middenweg, Middenweg, finish op het ronde pleintje van het Basserhof.

Voor de start zal de technische dienst van de politie een fietscontrole houden.

Dit jaar worden de controleposten langs de route bemand door leerlingen van het Trinitas College. Er wordt onder andere gelet op onvoldoende rechts rijden, richting aangeven en voorrang verlenen.

9-5-2006