Ingezonden persbericht


Persbericht Drents Museum en Hunebedcentrum
10 mei 2006

Elektronische OerTour langs archeologische monumenten

Drenthe en het Emsland in Duitsland zijn beroemd vanwege de vele archeologische monumenten. Tot op heden was het moeilijk om deze monumenten in het landschap terug te vinden. Vanaf 17 mei 2006 komt daar verandering in. Dan is het mogelijk om via de 'OerTour', een electronische gids in de vorm van een zakcomputer, deze monumenten op eenvoudige wijze te ontdekken. De 'OerTour' is een autoroute met korte wandeluitstapjes die spannende en informatieve anekdotes in beeld en geluid geeft over hunebedden, vindplaatsen van veenlijken, grafheuvels en andere archeologische waardevolle plaatsen. Daarnaast is er een uitgebreide kaart waarbij de vindplaatsen in Drenthe en het Duitse Emsland nog eens worden neergezet. De zakcomputers met de 'OerTour' zijn te huur voor ¤ 5,-- bij het Drents Museum in Assen en het Hunebedcentrum in Borger tijdens de openingsuren van beider musea. De kaarten worden er gratis bij verstrekt. De 'OerTour' is tweetalig, Duits en Nederlands.

Het initiatief voor de 'OerTour' is tot stand gekomen vanuit een samenwerkingsverband tussen het Hunebedcentrum, het Drents Museum en Emsland Touristik in Meppen (Duitsland). Het Recreatieschap Drenthe heeft het voor de Nederlandse zijde mogelijk gemaakt. Er zijn twee OerTours, een in Drenthe in het gebied tussen Assen en Borger en een in het Emsland. Beide zijn tweetalig. In Duitsland kunnen toeristen deze electronische rondleidingen huren bij de Tourist Information Meppen, Tourist Information Sogel, Emsland Touristik Meppen en Ausstellungszentrum fur die Archaologie des Emslandes in Meppen.

///////////////////

Uitnodiging voor de pers
Op 16 mei 2006 om 14.00 uur vindt de officiële presentatie van de 'OerTour' plaats. U bent van harte uitgenodigd voor deze presentatie én om zelf te ervaren hoe de zakcomputers werken. Wij stellen het op prijs als u per e-mail (e.hofstede@drentsmuseum.nl) laat weten of u komt.

Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met het Hunebedcentrum en vragen naar Harrie Wolters (harri.wolters@planet.nl, 0599-236 374) of met het Drents Museum en vragen naar Ellen ter Hofstede (e.hofstede@drentsmuseum.nl, 0592-377 707).