Rechtbank Amsterdam


van 16 tot 19 mei behandeling Dexia zaak

Op 18 november 2005 is bij het hof een verzoekschrift met een overeenkomst ingevolge artikel 1013 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering ingekomen en geregistreerd onder rekestnummer R05/1783.
Het verzoekschrift betreft de overeenkomst ter collectieve afwikkeling van massaschade, die is gesloten tussen Dexia Bank Nederland NV en een aantal organisaties die beogen de belangen te behartigen van consumenten, effectenbezitters en in het bijzonder mogelijk gedupeerden door effectenlease.

De indieners van het verzoekschrift beogen een einde te maken aan de conflicten rondom de aandelenleaseproducten van Dexia door het hof te verzoeken de genoemde overeenkomst verbindend te verklaren.

Van dinsdag 16 tot vrijdag 19 mei vindt bij het gerechtshof Amsterdam de behandeling van het verzoekschrift plaatst.
Vanwege de verwachte drukte wordt de zaak niet bij het gerechtshof (Prinsengracht 436) zelf plaats, maar in congrescentrum Expo XXI, Gustav Mahlerlaan 18, 1082 LS Amsterdam. De zittingen vangen aan om 9.30 uur en eindigen op 17.00 uur.

Op deze site is een dossier over de voortgang van deze zaak. U vindt dit dossier onder Actualiteiten, dossiers, Dexia. In dit dossier vindt u algemene informatie, verslag van de regiezitting, mededelingen over het bijwonen van de zitting, het tijdschema van de mondelinge behandelingen en de onderwerpen die dan behandeld worden.
Ook staan daar enkele downloads, waaronder het verzoekschrift.

Bron: Gerechtshof Amsterdam Datum actualiteit: 10 mei 2006 Naar boven