Politie Limburg-Noord

Vier onopgeloste zaken in De Gouden Tip

Datum: 15-05-2006
Tijd bericht: 16:00
Plaats: VENLO/MAASTRICHT
In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van L1 televisie op dinsdag 16 mei roept de Limburgse politie de hulp in van de kijkers bij het oplossen van vier zaken:

Zaak 1: Straatroof in Weert.
Op dinsdag 11 april wordt een 36-jarige vrouw slachtoffer van een straatroof in Weert. Onder bedreiging van een mes wordt de tas van de vrouw weggenomen door drie jongens. Deze tas wordt later teruggevonden, maar de beurs met het geld is weg. De politie is op zoek naar getuigen en hoopt dat kijkers aan de hand van het signalement meer informatie kunnen geven.

Zaak 2: Poging tot ontvoering in Sittard. Op zondag 16 april pakt een onbekende man in Sittard een 12-jarig meisje vast en probeert haar in zijn auto te trekken. Op het moment dat een fietser de straat in komt, laat de man het meisje los en zij gaat er vandoor. De politie heeft een signalement van de dader en is op zoek naar getuigen van dit misdrijf.

Zaak 3: Bewakingsbeelden uit Baarlo en Blerick. Op dinsdag 21 maart wordt van een 73-jarige vrouw bij een supermarkt in Baarlo de portemonnee gestolen. Op vrijdag 10 maart heeft een man bij een tankstation in Blerick getankt en hij is weggereden zonder te betalen. In beide zaken worden bewakingsbeelden getoond en de politie zal om herkenning van de daders vragen.

Zaak 4: overval op een supermarkt in Geleen. Op maandag 24 april wordt door een onbekende man onder bedreiging van een vuurwapen een overval gepleegd op een supermarkt in Geleen. De politie zal deze zaak in de reconstructie brengen en is op zoek naar getuigen van deze overval. Tevens zal een compositietekening van de dader getoond worden.

Teksten en foto's van deze uitzending staan op de internetsite www.degoudentip.tv
Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie heeft over één van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 - 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 - 8844 (lokaal tarief) bellen.