Ingezonden persbericht


Persbericht

Changepoint optimaliseert afstemmen van it-investeringen op behoeften van de business

Nieuwe versie van Compuware's IT-governance-oplossing biedt dynamische afstemming van vraag en capaciteit

AMSTERDAM, 16 mei 2006 - Compuware introduceert versie 11 van zijn IT-governance oplossing Changepoint. CIO's en IT-managers kunnen nu de effectiviteit van de IT-operatie optimaliseren en de samenwerking met de business-organisatie verder verbeteren.

Changepoint geeft CIO's en IT-managers alle informatie die zij nodig hebben om op effectieve wijze beslissingen te nemen over investeringen in bestaande en nieuwe IT-voorzieningen. Ook kunnen zij op basis van de inzichten die Changepoint verschaft de waarde van IT voor de business-organisatie optimaal communiceren. Om deze functie, die voor CIO's en IT-managers uiterst belangrijk is, verder te verbeteren, introduceert Compuware in Changepoint 11 een aantal nieuwe functionaliteiten. Deze maken het mogelijk om op dynamische wijze de IT-investeringen en activiteiten af te stemmen op de behoefte van de organisatie.

"Er bestaat wereldwijd een groeiende behoefte aan oplossingen die kunnen worden gebruikt voor het definiëren, ondersteunen en automatiseren van processen. Zodat het gebruik van IT-voorzieningen niet alleen zichtbaar kan worden gemaakt, maar ook beter kan worden beheerd", zegt Daniel B. Stang, principal research analyst bij Gartner."Het is voor IT-afdelingen niet alleen noodzakelijk om een betere grip op projecten te krijgen, maar ook op verzoeken vanuit de business-organisatie voor nieuwe systemen en voorzieningen."

Changepoint 11 biedt op een aantal gebieden nieuwe functionaliteit:


- Plannen: Changepoint biedt uitgebreide voorzieningen voor het plannen van investeringen. Compuware heeft in versie 11 dan ook workflows geïntroduceerd die de gebruiker zelf kan configureren. Hierdoor kan het beslissingstraject ten aanzien van investeringen op een consistente en transparante wijze worden doorlopen. Bovendien kunnen de IT-afdeling en business-organisatie hiermee effectief samenwerken rond investeringen in IT-voorzieningen.


- Analyseren: Changepoint 11 helpt IT-managers om grip te krijgen op hun capaciteit om IT-services aan de business-organisatie te leveren, ook wanneer de behoeftes van de business regelmatig veranderen. Changepoint 11 biedt voorzieningen voor een volledig geïntegreerde kijk op vraag en aanbod binnen de IT-afdeling. Denk hierbij onder andere aan onderhanden werk, forecasting, projecten en activiteiten op verzoek van de business.


- Beheren: Versie 11 biedt uitgebreide mogelijkheden voor het bekijken van de hiërarchie van projecten binnen het portfolio en de rapportages. Tevens zijn er voorzieningen ontworpen om de onderlinge afhankelijkheden tussen projecten op grafische wijze te bekijken.


- Meten: Changepoint is de enige oplossing voor IT-governance die zowel kwalitatieve als kwantitatieve metingen ondersteunt. Versie 11 voegt hier faciliteiten aan toe voor het automatisch verzamelen van kwalitatieve informatie, bijvoorbeeld bij investeringsbeslissingen en het plannen van de uitrol van projecten.

Changepoint 11 maakt het mogelijk de activiteiten van de IT-afdeling als een portfolio van projecten te plannen, analyseren, beheren en meten. Het gebruik van project-portfoliomanagement en application-portfoliomanagement verbetert hierbij de effectiviteit van de IT-operatie ingrijpend.

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u via: http://www.compuware.com/pressroom/news/2006/5510_ENG_HTML.htm

COMPUWARE NEDERLAND
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #

Perscontact:
Berith Behrens-Selling
PR Manager Compuware
020-311 88 16
mailto:berith.selling@nl.compuware.com

Leoni Janssen
Edelman
020 301 09 80
mailto:leoni.janssen@edelman.com