Unicef



Ethiopië: Nederlandse regering geeft 12 miljoen dollar voor onderwijs 16 mei 2006, Addis Ababa - De Nederlandse regering schenkt Ethiopië 12 miljoen dollar dat de komende drie jaar aan de verbetering van het onderwijs in dit land besteed zal worden. Unicef en de Ethiopische regering zullen het bedrag gebruiken om in zeven regio's van het land vooral meer meisjes naar school te laten gaan.

Bjorn Ljungqvist, directeur van Unicef Ethiopië: "Dankzij deze steun kunnen we ervoor zorgen dat meer meisjes naar school gaan. Als meisjes onderwijs krijgen, profiteert de hele samenleving daarvan. Geschoolde meisjes en vrouwen kunnen zich bovendien beter beschermen tegen geweld en uitbuiting."

Het door Nederland geschonken bedrag zal ook worden gebruikt om de capaciteiten van onderwijzers en schoolleiding te verbeteren. Er komen kindvriendelijke scholen met aparte wc's voor jongens en meisjes, vrolijke klaslokalen en lesmethoden waarbij kinderen meer dan nu bij de leerstof worden betrokken. Ook worden er alternatieve onderwijsvormen ontwikkeld voor kinderen die ver van scholen wonen en krijgen ouders de mogelijkheid om mee te praten over het onderwijs van hun kinderen.