Politieberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 16-05-2006

Getuige houdt man in boom aan

MONTFOORT Een 37-jarige man uit Montfoort heeft in zijn woonplaats een 23-jarige man aangehouden die in een boom was geklommen en vijf autoradios op zak bleek te hebben.

De politie kreeg omstreeks 18.50 uur de melding dat een getuige een man had aangehouden. De man, een Montfoorter, zag de onbekende man in een boom zitten en vond dit nogal vreemd gedrag. Toen de man, een 23-jarige Let, betrapt werd, probeerde hij snel weg te komen. De man vertelde dat hij een slaapplaats zocht en vogeltjes aan het kijken was en zette het daarna op een lopen. In een steeg aan de Stadhouderslaan kon de getuige de man samen met een buurman achterhalen en aanhouden en zag hij dat er vijf autoradios in de rugzak van de man zaten. Hierop besloot de Montfoorter de politie te bellen. Agenten namen de verdachte over en namen hem voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Mishandeling

HARMELEN Een jongen is maandagavond in zijn woonplaats mishandeld door een 17-jarige Woerdenaar.

De jongen liet omstreeks 21.15 uur zijn hond uit in een park aan het Nassaupark en kwam de 17-jarige jongen uit Woerden tegen. De twee hadden vermoedelijk al langer onenigheid met elkaar en die avond uitte zich dat in geweld. De jongen uit Harmelen werd onder andere geslagen en liep hoofd- en handletsel op. Een getuige haalde de Woerdenaar van de jongen uit Harmelen af. De 17-jarige jongen ging er hierna vandoor. Na onderzoek hielden agenten later die avond de 17-jarige jongen uit Woerden als verdachte van mishandeling aan. Hij is ingesloten voor verhoor en zijn ouders zijn hiervan op de hoogte gebracht. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen aan zijn verwondingen.