Politieberichten Stad Utrecht, 09.25 uur

Utrecht, 16-05-2006

Verdachte van meerdere verkrachtingen aangehouden

UTRECHT - Op zondagavond 14 mei 2006 is een man aangehouden op verdenking van twee verkrachtingen en twee pogingen daartoe.

In de maand april 2006 werd op het Zandpad in Utrecht een prostituee verkracht en in het geval van twee andere prostituees bleef het - dankzij flink verzet van beide vrouwen - bij een poging tot verkrachting. Vermoedelijk werden deze feiten door een zelfde man gepleegd.

Het gaat om een man met een donkere huidskleur en een opvallende gouden tand. Hij bezocht de vrouwen op het Zandpad en eenmaal in de kamer, sloeg de man toe. Hij greep de vrouwen bij de keel en in een van de drie gevallen kwam het tot een verkrachting.

De politie startte hierop een onderzoek en vroeg via de media om getuigen, onder andere via het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Nieuwe feiten

Begin mei deden zich nieuwe feiten voor. Op woensdagavond 10 mei werd weer een prostituee verkracht, ditmaal op de Europalaan. Zij werd die avond door een negroïde man de bosjes ingetrokken en daar verkracht.

En op zaterdagavond 13 mei werd een prostituee gewelddadig benaderd, wederom door een negroïde klant. Zij was aan het werk op de Europalaan en de man wilde gebruik maken van haar diensten. De man en de vrouw besloten naar een andere plek te gaan en reden samen weg op de fiets. In de Mauritsstraat in Utrecht besprong de man de vrouw en probeerde hij haar te wurgen. Doordat de vrouw zich hevig verzette, rende hij hard weg.

Inmiddels had de politie het sterke vermoeden dat de man die had toegeslagen op het Zandpad dezelfde persoon was als de man die zich schuldig had gemaakt aan de feiten op de Europalaan.

Aanhouding via interne tips

Via de interne site van de politie was binnen het korps bekend gemaakt dat een man actief was die seriematig vrouwen verkrachtte of pogingen daartoe deed. Van veel agenten kwamen daarop tips binnen van negroïde mannen met een of meer gouden tanden. De rechercheurs van het onderzoeksteam gingen met deze tips aan de slag. De gouden tip bleek er ook bij te zitten en zodoende kon op 14 mei een verdachte in deze zaak in zijn woning worden aangehouden. Deze man, 23 jaar oud en woonachtig in Utrecht, is ingesloten voor verhoor.

Poging inbraak met valse sleutel

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag werden twee jongens op de Oranjerivierdreef aangehouden voor poging tot inbraak in een woning.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens probeerden het slot van een voordeur van een woning te openen met een gestolen sleutelbos. Door het gerommel werd de bewoner van de woning wakker. De dag ervoor had de bewoner aangifte gedaan bij de politie van diefstal van zijn sleutelbos. Toen de jongens de bewoner zagen, vluchtten ze weg in de richting van het winkelcentrum. Op de Zambesidreef troffen agenten twee verdachten, twee 21-jarige mannen uit Utrecht, aan die voldeden aan het signalement. Beiden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op maandagmiddag werden bij een winkel aan de Vondellaan goederen weggenomen zonder deze af te rekenen.

Ter plekke vertelde de bedrijfsleider aan de agenten dat de verdachte, een 26-jarige vrouw uit Utrecht, een aantal goederen had afgerekend en een aantal goederen zonder te betalen in haar tas had gestopt. Bij het verlaten van de winkel werd de vrouw aangehouden. De vrouw ontkende dat ze goederen had weggenomen, terwijl dit wel op de camerabeelden te zien was. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.