Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

16 mei 2006

Hummelo - aanrijding

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die zondag (14/5) heeft plaatsgevonden op de Sliekstraat. De politie kreeg omstreeks 03.15 uur een melding van een zeer ernstig ongeval en alle hulpdiensten rukten uit. Bleek een auto tegen een boom te zijn gereden. De bestuurder, een 21-jarige jongeman uit Doetinchem en zijn 18-jarige passagier uit Zutphen werden met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft de weg schoongespoten en maandag kon de bestuurder worden verhoord. Deze verklaarde last te hebben gehad van een bumperklever en toen deze hem op een gegeven moment inhaalde schrok hij van deze manoeuvre. Hij kwam in de berm en bij het corrigeren, raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Volgens de bestuurder waren er getuigen van de aanrijding en de politie zoekt dan ook contact met hen via 0900 - 8844.

Doetinchem - gewond door klapband

Een 57-jarige motorrijder uit Neer is maandagochtend (15/4) gewond geraakt op de A 18. Hij kwam omstreeks 08.40 uur met zijn motor uit de richting Varsseveld en kreeg op een gegeven moment een klapband. Hierdoor kwam hij te vallen en raakte onder meer aan zijn hand gewond. Een passante verleende hem eerste hulp en sloeg alarm via 112. De man is per ambulance nar het ziekenhuis vervoerd, maar hoefde niet te worden opgenomen.

Doetinchem - brandlucht

De brandweer en politie zijn maandagochtend uitgerukt naar een bedrijfspand aan de Veentjes omdat men daar en brandlucht rook. Na enig zoeken werd de oorzaak gevonden. Een transformator van een tl-balk was oververhit geraakt. Na uitschakeling was het leed geleden.

Eibergen - brand onder motorkap

De brandweer uit eibergen moest maandagmiddag (15/4) uitrukken in verband met rookontwikkeling onder de motorkap van een tractor aan de Rekkenseweg. De melding kwam omstreeks 13.45 uur een de brandweerlieden blusten het geheel. Bleek, dat de accu niet goed vast stond, wardoor hij tegen het chassis aankwam en kortsluiting veroorzaakte. De schade voor de Rekkense eigenaar viel gelukkig mee.

Aalten / Bredevoort - perikelen met slangen

Een bewoner aan het Lage Veld heeft maandagmiddag bij de politie aan de bel getrokken, omdat hij afgelopen zaterdag 2 kleine rattenslangen (ongeveer 30 `a 40 cm) in zijn bankstel had aangetroffen. De dieren zijn afkomstig van zijn buurman en waren daar ontsnapt. Volgens de eigenaar waren ze niet giftig, maar de melder maakt zich toch wel zorgen om de kronkelende reptielen. Nog geen drie uur later kreeg de politie een soortgelijke melding uit Bredevoort. Hier bleek onlangs aan de Tramstraat een volwassen exemplaar ontsnapt te zien. Het dier zou zich in de kruipruimte van een woning ophouden. De eigenaar ging hem vangen.

De politie adviseert eigenaren van reptielen om hun buren uitleg te geven over hun hobby. De meeste mensen krijgen de kriebels van een kronkelende slang, terwijl hij absoluut niet giftig hoeft te zijn. Onbekend maakt onbemind in dit geval en als ik eerlijk mag zijn, houd ik het ook liever bij mijn sproeiende tuinslang !

Beek- inbraak

Onbekenden hebben in de nacht van zondag (14/5) op maandag ingebroken bij het Gildehuis aan de Sint Jansgildestraat. Men forceerde een deur en eenmaal binnen heeft men op zoek naar buit meerdere deuren en kasten geforceerd. De schade is behoorlijk en de dieven zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --