Politie Hollands Midden

Datum: 16 mei 2006

Hillegom Politie houdt verdachte van diefstal aan

De politie heeft dinsdag 16 mei rond 05.30 uur op de Weeresteinstraat een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen de man daar lopen met een fietsaanhangwagen. Omdat de agenten het niet vertrouwden spraken ze de man aan en probeerden ze helderheid te krijgen over de aanhangwagen. Hij had daar een onduidelijk en niet samenhangend verhaal over. Voor de agenten was dit genoeg om hem aan te merken als verdachte van vermoedelijk diefstal van de wagen. De verdachte is ingesloten. De aluminium aanhangwagen van ongeveer 1 meter lang, 80 centimeter breed en 80 centimeter hoog is aan het politiebureau gestald. De politie gaat vandaag verder met haar onderzoek.

Noordwijk Man negeert contact- en straatverbod

De politie heeft op dinsdag 16 mei een 37 jarige man uit Noordwijk aangehouden na het negeren van een contact en straatverbod dat hem kort geleden was opgelegd door het Openbaar Ministerie. Dit verbod was hem opgelegd omdat hij sinds augustus vorig jaar zijn 33 jarige ex-vrouw uit Noordwijk, lastig viel, uitschold, bedreigde en haar in haar woon- en werkomgeving volgde. Zaterdag 13 mei gebeurde dit weer toen de vrouw op weg was naar haar werk. De vrouw deed daarop aangifte bij de politie, waarna vandaag zijn aanhouding volgde. De politie overlegt met justitie over het vervolg van deze zaak.

Leiden Politie houdt jongens aan voor brandstichting

De politie heeft maandag 15 mei drie jongens uit Leiden van 14 (2x) en 15 jaar aangehouden. Een buurtbewoner uit de Os en Paardelaan zag rond 19.35 uur de jongens een daar op een schoolplein staande papiercontainer in de brand steken en belde 1-1-2. De politie hield op basis van het doorgegeven signalement de verdachten aan. Na hun verhoor werden ze later op de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie overlegt vandaag met justitie over het vervolg van deze zaak. De brand in de papiercontainer werd geblust door de brandweer.

Leiderdorp Rijden onder invloed

De politie heeft maandagmiddag, 15 mei, een 49 jarige automobilist uit Leiderdorp aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Getuigen zagen de man slingerend rijden in de omgeving van de Cor Gordijnsingel/ Heinsius. De man nam met moeite een bocht en reed bij het zebrapad op de Buitenhoflaan bijna twee overstekende kinderen aan. Ook geparkeerde auto's konden nog maar net ontweken worden door de bestuurder. Een van de getuigen, een automobilist, probeerde de man tot stoppen te dwingen door zijn auto voor de Leiderdorper te plaatsen. Deze reed echter om de auto heen. De gewaarschuwde politie hield de man op de Dijkwacht aan. Een blaastest gaf een uitslag aan van 1340 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bodegraven Fietsster ten val

Een 69 jarige fietsster uit Westzaan heeft maandagmiddag, 15 mei, na een val met haar fiets een enkel gebroken. De vrouw moest op de Meije uitwijken voor een tractor, maar kwam daarbij in de berm ten val. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Haastrecht Controle snelheid

Maandag 15 mei werd op de Provincialeweg N228 tussen 09.25 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1758 passanten waren er 201 die in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u. Gouda Aanhoudingen voor auto-inbraak De politie van Gouda heeft twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden 15 december 2005 in een geparkeerde auto aan de Burgvlietkade in gebroken te hebben. Een getuigen zag die dag dat twee mannen een ruitje insloegen van een auto. Zij bracht de eigenaar van de auto op de hoogte dat er ingebroken was. De eigenaar deed aangifte bij de politie.

Omdat de politie van Gouda gespitst is op het pakken van auto-inbrekers is er vervolgens een onderzoek ingesteld. Maandag 15 mei zagen agenten de twee mannen lopen. Zij waren zeer geïnteresseerd in geparkeerde auto's en voldeden aan het signalement van de auto-inbraak op 15 december. Zij konden aangehouden worden en mee naar het politiebureau. In de fouillering van één van de verdachte trof de politie een kraspen aan, deze werd in beslag genomen. De

Zevenhuizen Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft dinsdag 16 mei het rijbewijs ingevorderd van een 37 jarige automobilist uit Zevenhuizen. De agenten controleerden de man rond 01.15 uur op de Swanlaweg en stelden drankgebruik door de man vast. Hij werd daarop aangehouden. Het afnemen van de ademanalyse slaagde niet volledig omdat hij daartoe niet in staat was. Eén keer werd 795 ug/l (limiet 220 ug/l) genoteerd. Omdat een definitieve vaststelling niet lukte werd van de verdachte alsnog een bloedproef afgenomen en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

getuige van de inbraak op 15 mei werd erbij gehaald en deze herkende de mannen. Tegen de mannen uit Gouda van 19 en 20 jaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --