Politieberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 16-05-2006

Ramkraak bij winkel

BAARN Bij een winkel aan de Laanstraat in Baarn is in de nacht van zondag op maandag een ramkraak gepleegd.

Omstreeks 04.35 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een ramkraak had plaatsgevonden met twee autos. Toen de agenten arriveerden stond er nog één auto schuin voor de ingang met draaiende motor. De andere auto zou zijn weggereden richting De Brink. De glazen pui, waarachter een stalen rolhek zat, was bij de ramkraak volledig vernield. In de winkel troffen de agenten een puinhoop aan. Duidelijk was te zien dat één schap geheel was leeggehaald.

Beide autos bleken de voorafgaande avond c.q. nacht te zijn gestolen in respectievelijk Utrecht en Amsterdam. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien wat kan leiden tot het oplossen van dit misdrijf, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord: 0900 8844.

Snelheidscontrole bromfietsers

EEMNES Op de Wakkerendijk in Eemnes heeft de politie maandagmiddag de snelheid gecontroleerd van brom- en snorfietsers. Tussen 14.15 en 15.30 passeerden slechts zes bromfietsers. Toch schreven de agenten nog drie bekeuringen uit, voor een bromfiets zonder gele platen, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat en het niet kunnen tonen van de verzekeringspapieren.

Snelheidscontrole

BAARN Op de Bisschopsweg in Baarn heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.00 en 16.00 uur passeerden 981 voertuigen de radar. Daarvan reden er 35 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 104 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.