Mei 2006

Unigarant komt met verzekering voor busdagtocht Als eerste schadeverzekeraar in Nederland
Unigarant biedt sinds 1 mei 2006 de Busdagtochtverzekering aan. Hiermee is Unigarant de eerste schadeverzekeraar die een dergelijke verzekering op de markt brengt. Met de Busdagtochtverzekering is een busarrangement van maximaal 36 uur in de Benelux gedekt. De verzekering kan ook gesloten worden voor een dagtrip naar omringende landen zoals Duitsland.
Het aantal busdagtochten, bijvoorbeeld naar de Keukenhof of een stedentripweekend, neemt nog jaarlijks toe. Met de Busdagtochtverzekering kunnen reisorganisaties op de trend inspelen.

Voordelen
Het voordeel voor reisorganisaties is dat ze minder administratieve rompslomp hebben, omdat ze niet twee verschillende verzekeringen hoeven te administreren. Voor klanten is deze verzekering voordeliger, omdat bijvoorbeeld vervangend vervoer niet verzekerd hoeft te worden en de premie dus lager is.

Reis- en annuleringsverzekering
De Busdagtochtverzekering bestaat uit een reis- en annuleringsverzekering. Met de reisdekking zijn verlies en diefstal van bagage en onvoorziene uitgaven (medische kosten) standaard verzekerd. De annuleringsverzekering vergoedt annuleringskosten wanneer een busreis niet gemaakt kan worden als gevolg van ernstige verhindering.

Premie
De hoogte van de premie is gebaseerd op de prijs van de busdagtocht. Bij busdagtochten tot EUR 50 euro geldt een premie van EUR 1,65; tussen EUR 51 en EUR 75 premie van EUR 2,30; tussen EUR 76 en EUR 100 premie van EUR 3 en bij een prijs tussen EUR 101 en EUR 125 geldt een premie van EUR 3,65.