Mei 2006

Nieuwe websites voor tochten langs Noordzeekust Informatie en inspiratie op North Sea Cycle Route en North Sea Trail Twee nieuwe internationale websites laten sinds vandaag fietsers en wandelaars de fascinerende fiets- en wandelmogelijkheden langs de Noordzee ontdekken. De websites http://www.northsea-cycle.com/ en http://www.northseatrail.org/ bieden beiden een enorme hoeveelheid informatie en inspiratie, kaarten en advies bij het voorbereiden van een tocht door Engeland, Schotland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Nederland en/of België.
Trail
De North Sea Trail biedt wandelaars meer dan 5000 kilometer aan gemarkeerde paden door diverse kustgebieden - van de Noorse fjorden en bergen tot de duinen in Nederland en van de windmolens in Zweden tot de kliffen in Schotland.

Cycle Route
De North Sea Cycle Route is 's werelds langste doorgaande fietsroute: 6000 kilometer aan bewegwijzerde wegen en paden door dezelfde landen en regio's als de North Sea Trail, aangevuld met België.

Veel talen
De websites zijn (grotendeels) beschikbaar in verschillende Europese talen en bieden interactieve digitale kaarten om fietsers en wandelaars te helpen bij de planning van hun route. Ook worden bezoekers geïnformeerd over de fantastische natuur en het cultureel erfgoed dat onderweg te ontdekken is, waaronder oude tradities & gebruiken en architectuur.

Samenwerking
De websites zijn ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de twee projecten, NAVE Nortrail, begeleid vanuit Aberdeen, Schotland en North Sea Cycle route Cycling On, begeleid vanuit Rogaland, Noorwegen. Beide projecten zijn deels gesubsidieerd door het EU Interreg IIIb North Sea programma.

Nederland
Informatie over het Nederlandse deel van de North Sea Trail of wel Noordzee Kustpad, tussen Nieuweschans en Sluis, biedt de website www.northseatrail.nl.

Planner
Deze website is onlangs aangevuld met een planner. Hiermee worden aan de hand van 31 kaarten achtergrondverhalen verteld die het landschap en de geschiedenis langs het Kustpad blootleggen. Ook informatie over speciaal ontwikkelde arrangementen is op de Nederlandse website te vinden.