Gemeente Oostzaan

Voortgang werkzaamheden De Haal


* 11 mei 2006

De werkzaamheden voor het slopen van de oude beschoeiing en het zetten van de nieuwe beschoeiing op De Haal verlopen naar wens en sneller dan gedacht. De aannemer is al bezig om de beschoeiing vanaf De Haal 111 tot 99 te verwijderen. Daar zal de aannemer even pauzeren, want de bovenbouw van de beweegbare brug moet worden verwijderd om de kraan te laten passeren. Dat zal in één dag gebeuren. Die dag wordt de bovenbouw verwijderd en passeert de kraan. Vervolgens wordt de bovenbouw weer teruggeplaatst. Er is deze dag zeer beperkt autoverkeer mogelijk. Ook voor fietsers en voetgangers zijn er beperkingen en vertragingen. Bovendien kan de brug niet worden bediend voor de scheepvaart. We zullen u hierover nog verder over informeren.

Om de overige werkzaamheden verder te bespoedigen en de productiesnelheid op te voeren, wordt de betonploeg binnenkort versterkt. Tijdens het betonstorten kan er enige tijd, ongeveer 30 minuten, sprake zijn van een volledige stremming. Sowieso starten we pas na 8.30 uur met storten. Het is op dit moment nog niet duidelijk om welke dagen het gaat.

De oliehandel Schaap, de manege Taams Stables en meubelmakerij Posch blijven altijd bereikbaar via Landsmeer / Purmerend (de Oostzanerrijweg). Ouders met kinderen die naar de Noorderschool of naar scholen in Purmerend gaan, krijgen na overleg met de opzichter op vastgestelde tijden doorgang door de werkvakken.

We willen u er nogmaals op wijzen dat alleen de bewoners in het werkvak tot het bestemmingsverkeer behoren en toegang hebben tot het werkvak. De opzichter zal tijdig bewonerskaarten verstrekken aan de bewoners van De Haal 111 tot 99 en 68 tot 72. Let op: deze kaarten geven geen onbeperkt en onmiddellijk toegang tot een werkvak. Er blijven vertragingen bestaan. De kaarten maken het voor het personeel van de aannemer makkelijker om te beoordelen of u tot het bestemmingsverkeer behoort.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de opzichter, de heer B. Vlek, tel: 06 461 86 425. :