Politieberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 16-05-2006

Bedreiging

DRIEBERGEN/RIJSENBURG In een woning op de Traaij vond maandagavond een bedreiging plaats, waarbij twee verdachten werden aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 23.45 uur de melding dat er een deur van een kamerbewoner was ingetrapt en dat er met een mes gedreigd zou zijn. Ter plekke troffen agenten de verdachte, een 19-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aan. Hij werd aangehouden voor bedreiging en vernieling en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Even later bleek er nog een verdachte, een 19-jarige man uit Amsterdam Zuidoost, in de woning aanwezig te zijn. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De twee aangehouden verdachten kregen door nog onbekende oorzaak ruzie met de bewoner, waarop de bewoner een kamer in vluchtte en de deur op slot draaide. De twee verdachten trapten de deur in, pleegden diverse vernielingen en bedreigden de bewoner. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding voor vernielingen

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Op maandagmiddag werden twee jongens op het NS Station aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Agenten kregen de melding dat een groepje jongens de deur van de openingshal van het NS-station aan het vernielen was. Toen agenten ter plekke kwamen was één jongens inmiddels weggerend in de richting van Odijk. De twee anderen zaten in de bus voor het station die door de buschauffeur afgesloten was. De verdachten, een 14-jarige jongen uit Zeist en een 15-jarige jongen uit Amersfoort, werden aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld.