Politie Haaglanden

persberichten 16 mei

Haaglanden, 16-05-2006

Bromfietser gewond bij aanrijding
Naaldwijk Op maandag 15 mei om 17.30 uur is bij een aanrijding op de Burgemeester Elsenweg een 27-jarige Hagenaar gewond geraakt. Het slachtoffer werd met zijn bromfiets aangereden door een rechtsafslaande vrachtwagen, bestuurd door een 28-jarige man uit Wateringen. De bromfiets van het slachtoffer kwam geheel onder de vrachtwagen. Het slachtoffer kwam er met enkele lichte verwondingen vanaf.

Rijbewijs kwijt
Den Haag- Op 15 mei rond 22.00 uur hielden politieagenten bij het Carnegieplein een 50-jarige Zoetermeerse automobiliste staande voor een alcoholcontrole. De vrouw blies 865 ugl. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Twee verdachten voor handel in verdovende middelen aangehouden Den Haag- Op 15 mei rond 16.00 uur werden surveillende politieagenten getipt door een voorbijganger dat twee mannen drugs verhandelden bij het Huijgenspark. De agenten trof het tweetal aan bij de Van Limburg Stirumstraat en hielden hen staande. Een van hen, een 36-jarige Hagenaar had een mes bij zich en uit zijn broekzak viel een bolletje cocaine. Deze stopte hij direct in zijn mond en slikte het door. Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de andere verdachte, een 38-jarige man uit Pijnacker acht bolletjes cocaine had doorgeslikt. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Lekke band dronken rijder
Zoetermeer De politie heeft maandag 15 mei om 22.30 uur op de A12 bij Zoetermeer een 52-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was opgevallen, omdat hij met een lekke voorband reed. Toen agenten de adem van de man roken, lieten zij hem blazen. Aan het bureau blies de man 665 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Onverzekerd rijden
Zoetermeer Zonder helm, een opgevoerde brommer en onverzekerd rijden. Een 22-jarige bromfietser uit Zoetermeer werd hierop betrapt op de Karel Doormanlaan. De man probeerde aan de politie te ontsnappen, maar werd na een korte achtervolging op de Cornelis van Eerdenstraat aangehouden. De bromfiets is in beslag genomen.

Bestelbus met hennep
Zoetermeer De politie heeft op 15 mei om 17.00 uur op de Pastelsingel twee mannen aangehouden, die in een bestelbus een kilo henneptoppen en artikelen voor een hennepkwekerij vervoerden. De aangehouden verdachten, een 57-jarige man uit Nieuw Amsterdam en een 28-jarige Braziliaan, hadden de spullen vermoedelijk in Zoetermeer ingeladen.