Politie Haaglanden

persbericht Bureau Slachtofferhulp 16 mei

Haaaglanden, 16-05-2006

Slachtofferhulp zoekt vrijwilligers voor allochtonenhulpverlening

Om de hulpverlening aan allochtone slachtoffers van misdrijven en (verkeers)ongevallen te optimaliseren, zoekt Slachtofferhulp Nederland, regio Haaglanden vrijwillige medewerkers. Er worden allochtone en autochtone vrijwilligers gezocht, die affiniteit hebben met diverse culturele achtergronden en bij voorkeur kennis hebben van vreemde talen.

Slachtofferhulp biedt de vrijwillige medewerkers deskundige begeleiding, cursussen, veel sociale contacten en de mogelijkheid tot deelname aan diverse evenementen. Hiernaast wordt gezorgd voor een onkostenvergoeding en verzekeringen.

Van aspirant vrijwilligers wordt verwacht dat zij minimaal acht uur per week beschikbaar zijn (overdag of 1 dagdeel overdag en 1 dagdeel s avonds). Tevens is het van belang dat zij beschikken over levenservaring en sociale vaardigheden. De minimum leeftijd is in principe 24 jaar.

Meer informatie kan worden aangevraagd via het gratis telefoonnummer 0800 02 33 222.

Slachtofferhulp Nederland, regio Haaglanden heeft de afgelopen jaren diverse activiteiten ontwikkeld om de hulpverlening aan allochtone slachtoffers te optimaliseren en het bereik van deze doelgroep te verhogen. Enige jaren geleden ontving zij hiervoor een prijs van de gemeente Den Haag: de Haagse Hulde. Vorig jaar is in de regio Haaglanden een helpdesk allochtonenhulpverlening opgericht. Deze helpdesk, die bemand wordt door speciaal getrainde vrijwillige medewerkers, biedt ondersteuning aan de diverse spreekuurlocaties van Slachtofferhulp, zodat zij beter kunnen inspelen op de specifieke hulpvragen van allochtone slachtoffers.

Slachtofferhulp verleent emotionele, praktische en juridische hulp aan slachtoffers van misdrijven en (verkeers)ongevallen. De hulp wordt verleend door goed opgeleide vrijwillige medewerkers, die begeleid worden door deskundige beroepskrachten. De hulpverlening is in principe kortdurend en niet therapeutisch van aard. Gegevens van de cliënten worden vertrouwelijk behandeld. De hulp is gratis en er bestaat geen wachtlijst.

In de regio Haaglanden maakt Slachtofferhulp Nederland, regio Haaglanden onderdeel uit van het bureau Vrijwilligers van Politie Haaglanden.


---

---

Noot aan de redactie: voor nadere informatie of verzoeken om interviews over het vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp, kan contact worden opgenomen met

Petra de Jong, clustermanager Hulpverlening. Telefoon: 070 424 3782.