MEI Roemenie en Bulgarije Fonds neemt een 5% belang in Condmag

Middle europe investments

Lochem, 16 mei 2006

P E R S B E R I C H T

MEI Roemenië en Bulgarije Fonds N.V. neemt een 5% belang in Condmag, SA

De directie van het beursgenoteerde beleggingsfonds MEI Roemenië en Bulgarije Fonds N.V., RBF, deelt mede een belang van 5.06% (8,750,000 aandelen) in Condmag, SA, gevestigd te Brasov, Roemenië, te hebben aangekocht. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van ca. EUR 2,0 mln.
Condmag SA Brasov heeft marktkapitalisatie van circa EUR 40 miljoen en is de belangrijkste aannemer voor het aanleggen van gaspijpleidingen in Roemenië. Van de bestaande 12.000 km aan pijpleidingen heeft het bedrijf ca 90% aangelegd. Het bedrijf heeft 56 jaar ervaring in de markt en beschikt over competitieve voordelen, mede dankzij haar uitgebreide expertise.
De laatste drie jaar is de omzet gegroeid van circa EUR 11 miljoen naar EUR 35 miljoen. De winst steeg in dezelfde periode van circa EUR 0,4 miljoen naar EUR 2,2 miljoen. De directie van RBF verwacht dat het bedrijf verder zal profiteren van toekomstige projecten zoals de Nabucca project (EUR 4,6 miljard, pijpleiding van Kaspische regio naar Oostenrijk), de Constanta Triest pijpleiding (EUR 4,5 miljard euro) en de modernisering van het Roemeense gasnetwerk (1.500 dorpen/steden zullen tot 2010 op het gasnetwerk worden aangesloten, EUR 4 miljard).
RBF is een (semi-)open-end beleggingsinstelling, ISIN code NL0000287282, gevestigd in Amsterdam, die investeert in beursgenoteerde bedrijven die in Roemenië en Bulgarije aan de beurs genoteerd zijn. De aandelen RBF zijn sinds 23 maart 2006 genoteerd op Eurolist by Euronext Amsterdam. Meer informatie over RBF kunt u vinden op de website: www.mei.nl.

Directie MEI-Fondsenbeheer B.V.