Politie Gelderland-Midden

Tieners aangehouden wegens bedreiging

Publicatiedatum: 16-5-2006 11:37:05

Wageningen - De Wageningse politie heeft maandagmiddag op de Ritzema Bosweg twee veertienjarige jongens uit de gemeente Renkum aangehouden wegens bedreiging. De twee zouden na een ruzie een vijftienjarige jongen uit Wageningen met een mes hebben bedreigd. Het slachtoffer waarschuwde omstreeks kwart over drie de politie, kort nadat het incident had plaatsgevonden. De drie bleken elkaar te kennen en zouden al eerder ruzie hebben gehad. Maandagmiddag zou het conflict wederom zijn opgelaaid, waarbij de Renkumse jongens het slachtoffer zouden hebben opgezocht. Op een gegeven moment zou één van hen een mes aan de ander hebben gegeven waarmee volgens het slachtoffer gedreigd zou zijn. Agenten troffen de beide veertienjarigen nog in de buurt aan, waarna ze werden aangehouden. Bij één van de twee werd een mes aangetroffen in dat in beslag is genomen. Beide jongens zijn na verhoor vrijgelaten en aan hun ouders overgedragen. Eén van hen had bekend met het mes gedreigd te hebben. Justitie beslist verder wat er met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Even bloemetje halen...auto weg

Publicatiedatum: 16-5-2006 11:36:18

Voorthuizen - Even een bos bloemen halen voor zijn 45-jarig huwelijksfeest heeft voor een 69-jarige man uit Voorthuizen maandagmiddag weinig feestelijke gevolgen gehad. Terwijl de man even zijn auto achterliet met de sleutels er nog in ging een onbekende er mee vandoor. Het voorval gebeurde rond half vijf op de Kerkstraat. Een getuige had rond dat tijdstip wel een man bij de auto gezien, maar het is niet duidelijk of deze iets met de diefstal te maken heeft. De gedupeerde Voorthuizenaar heeft bij de politie aangifte gedaan. Agenten hebben nog vergeefs in de omgeving gezocht maar de auto niet meer aangetroffen. De politie roept eventuele getuigen die mogelijk meer hebben gezien op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Amersfoorters verdacht van autokraak

Publicatiedatum: 16-5-2006 11:35:28

Ede - De politie van Ede heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie Amersfoorters opgepakt op verdenking van een auto-inbraak in de wijk Veldhuizen. De drie werden kort na een melding uit de wijk op de Keesomstraat aangetroffen in een auto. Omstreeks half drie meldden bewoners uit de wijk Veldhuizen dat er enkele personen bij een auto bezig waren geweest en vermoedelijk hadden ingebroken. Vervolgens zou het trio zijn weggereden in een auto. Het kenteken werd aan de politie doorgegeven. Kort daarop zagen agenten op de Keesomstraat de bewuste auto rijden met de drie Amersfoorters erin. Het trio, zeventien, achttien en negentien jaar oud, is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Werknemer aangehouden wegens verduistering

Publicatiedatum: 16-5-2006 11:34:37

Ede - Een 26-jarige man uit de gemeente Ede is maandagavond door de politie aangehouden op verdenking van diefstal vanuit het bedrijf waar hij werkzaam was. Personeel van het Edese bedrijf kreeg argwaan nadat er regelmatig enkele goederen uit de handelsvoorraad bleken te verdwijnen. Bij een intern onderzoek kwam de verdenking te liggen op de 26-jarige medewerker. Bij de man werd een computer en navigatieapparatuur ter waarde van 500 euro aangetroffen. Daarop werd de politie ingeschakeld en de man aangehouden. De medewerker had echter ontkend de apparatuur te hebben gestolen. De man is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met de man gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overlast beëindigd na inbeslagname apparatuur

Publicatiedatum: 16-5-2006 11:33:56

Wageningen - Met het in beslag nemen van de stereo-installatie van een 44-jarige Wageninger heeft de Wageningse politie maandagavond een eind gemaakt aan geluidsoverlast. Buurtbewoners in de bloemenbuurt maakten rond half twaalf bij de politie melding van ergerlijke geluidsoverlast vanuit de woning van de Wageninger. Daarop legden agenten de oren te luisteren waarbij vastgesteld werd dat het geluidsniveau van de muziek inderdaad onaanvaardbaar bleek. Op aanbellen werd echter niet gereageerd, waarop de agenten de deur moesten forceren. De Wageninger zelf bleek te slapen en schrok wakker van de binnenkomst van de agenten. Die namen diens apparatuur mee. Ook kan de man rekenen op een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie deelt twintigtal bekeuringen uit bij verkeerscontrol
Publicatiedatum: 16-5-2006 11:33:07

Ede - De Edese politie heeft maandag bij twee verkeerscontroles in totaal 24 bekeuringen uitgedeeld. Gedurende de middaguren werd gecontroleerd op de Nieuwe Maanderbuurtweg en de J.T. Tooroplaan. De meeste bekeuringen (7 stuks) waren voor het rijden zonder gordel. Daarnaast werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het niet hebben van een bromfietscertificaat, mankementen met aanhangwagens en opgevoerde brommers. Tegen een 23-jarige automobilist uit Ede is proces-verbaal opgemaakt omdat tijdens de controle bleek dat de man een mes voor het grijpen had liggen in zijn wagen. Het mes is in beslag genomen. Een bestuurder kreeg een rijverbod omdat hij ervan verdacht werd onder invloed van drugs te zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---