Politie Drenthe

Man verzint mishandeling en bedreiging en wordt vervolgd voor doen van valse aangifte

Hoogeveen, 16-05-2006 o De politie heeft na uitgebreid onderzoek kunnen aantonen dat de overval op 25 april op een man in een garagebox in De Arend in Hoogeveen niet heeft plaatsgevonden. Het 48 jr. slachtoffer uit Tiendeveen verzon de overval. Hij is aangehouden en heeft inmiddels bekend. Hij wordt nu vervolgd voor het doen van een valse aangifte. De berichten over de overval zorgden in de buurt voor behoorlijk wat onrust.

De man meldde in de avond van 25 april dat hij kort daarvoor door twee mannen was bedreigd en mishandeld. Dit gebeurde in een garagebox van een kennis van de man in de Arend in Hoogeveen. Volgens de man had hij één van zijn belagers met een helm geslagen en waren de mannen daarna weggereden in een blauwe auto.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek waarbij o.a. in de omgeving 160 brieven zijn verspreid. Lopende het onderzoek stuitte de politie op een aantal tegenstrijdigheden en begonnen er twijfels te ontstaan over het verhaal van de man. Op 10 mei is de man aangehouden. Na een aantal verhoren gaf hij toe het verhaal van de overval te hebben verzonnen en bekende hij valse aangifte te hebben gedaan. De aanleiding om de overval te verzinnen ligt in de persoonlijke sfeer. Op 12 mei is hij in vrijheid gesteld.

De politie verwacht dat de uitkomsten van het onderzoek de veiligheidsgevoelens van bewoners van de Arend en omgeving weer zullen vergroten. Het dossier is inmiddels ingeleverd bij Justitie.

De voorlichting voor politie Drenthe over dit bericht wordt gedaan door Dirk Neef, tel. 06 515 579 50