Ingezonden persbericht


MSN daagt programmeurs uit: een Windows Live Robot Competition

Inspirerende wereldwijde competitie voor de ontwikkeling van robots

Schiphol-Rijk, 16 mei 2006 - MSN daagt software-ontwikkelaars wereldwijd uit om al hun creativiteit uit de kast te halen. Vanaf gisteren startte de Windows Live Robot competition (http://www.robotinvaders.com), een wedstrijd waarbij programmeurs in hun creativiteit gestimuleerd worden om de beste, slimste, origineelste en meest innovatieve robot te ontwerpen voor Windows Live Messenger, de nieuwste versie van MSN Messenger. De wereldwijde winnaar krijgt een Alienware J-12 7550 Workstation ter waarde van $10.000.-.De totale prijzenpot heeft een waarde van maar liefst $40.000.-

Geautomatiseerde informatie
Met dit initiatief wil MSN lokale software-ontwikkelaars enthousiasmeren om te ontwikkelen voor Windows Live Messenger.

Robots, ook wel bots genoemd, zijn geautomatiseerde buddy's die Windows Live Messenger gebruikers kunnen toevoegen aan hun contactenlijst. Deze robots voorzien de gebruiker van direct opvraagbare geautomatiseerde informatie zoals files, weer en verkeer, maar ook shownieuws of gearchiveerde nieuwsartikelen. Bekende robots zijn Ruud van Radio 538 (ruud@radio538.nl), de Volkskrant Nieuwskraker (volkskrant@nieuwskraker.nl) en Eccky (www.Eckky.com).

Nederlander bij wereldtop softwareontwikkeling
Een eerder soortgelijk initiatief, MSN Messenger "World's Best Application Competition" (http://www.worldsbestapp.com/), leverde maar liefst 60 inzendingen op en de winnaar was verrassend genoeg een Nederlander: Yousef El-Dardiry. "Ik heb destijds een flink aantal uren gestoken in de ontwikkeling van mijn Pool MSN-spel voor de World's Best Application Competition. Ik wist dat ik een goed product had afgeleverd, maar er waren uiteraard meer sterke inzendingen. Het was natuurlijk fantastisch om uiteindelijk te horen dat mijn applicatie met de hoofdprijs beloond werd. Deze officiële waardering van Microsoft voor mijn werk heeft inmiddels meerdere deuren voor mij geopend. Ik ga zeker meedoen aan de Windows Live Robots Contest, en naar ik denk vele Nederlandse programmeurs met mij. Bij de vorige wedstrijd viel het immers op dat er veel Nederlandse inzendingen waren van hoge kwaliteit; maar liefst 6 van de 10 meest populaire inzendingen waren van Nederlandse afkomst!" Aldus Yousef El-Dardiry.

Jurering & prijzen
De lokale jury van de Windows Live Robot Competition staat onder leiding van media-, marketing- en merkadviseur Erwin van Lun (http://www.mensmerk.nl). Van Lun zal de creaties op onder andere creativiteit, inventiviteit en originaliteit beoordelen. MSN pakt flink uit met het prijzenpakket. Er is maar liefst voor $40.000.- aan prijzen te verdelen. Hoofdprijs is een Alienware J-12 7550 Workstation ter waarde van $10.000.- Verder zijn er een home entertainmentsysteem, notebooks en portable navigatiesystemen te winnen. De winnaar van de User's Choice Award gaat aan de haal met randapparatuur ter waarde van een bedrag van $500.-

Aanmelden
De competitie loopt van 15 mei tot en met 15 september. Enthousiaste ontwikkelaars kunnen zich aanmelden via de website: http://www.robotinvaders.com/, alwaar 3 SDK's en de voorwaarden van de competitie te vinden zijn. De winnaar zal eind september bekend worden gemaakt.

Over MSN
MSN, onderdeel van Microsoft, is 's-werelds en Nederlands meest bezochte internetbestemming. MSN trekt wereldwijd meer dan 420 miljoen unieke gebruikers per maand. Gelokaliseerde versies zijn beschikbaar in 41 markten en 21 talen. MSN is wereldwijd leidend in het bieden van webdiensten aan consumenten (MSN Hotmail, MSN Messenger, MSN Spaces en MSN Search) en digitale marketingoplossingen aan bedrijven. Meer informatie is te vinden op: www.msn.nl

Windows Live((tm))
Windows Live staat voor een aantal persoonlijke Internetdiensten en software, gemaakt om alle contacten en relaties, informatie en zaken die mensen belangrijk vinden op één veilige plaats op Internet samen te brengen. Tevens biedt Windows Live beveiligings-functies voor de PC, mobiele apparaten en het web.

MSN en Windows Live zullen als aanvullende diensten naast elkaar beschikbaar zijn. Een van de nieuwe diensten, Windows Live Messenger is in Nederland al sinds begin december als vroege bètaversie beschikbaar. Meer informatie over andere bèta's en updates is te vinden op Windows Live: http://ideas.live.com.