Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 mei 2006

Rijden zonder rijbewijs

Enschede

De politie zag op maandag 15 mei om 11.30 uur op de Laaressingel in Enschede een auto op een vrij agressieve rijstijl rijden. De automobilist gaf onder andere geen richting aan en reed tegen het verkeer in. De politie volgde de auto en liet de automobilist, een 27 jarige Enschedeër op de Dennenweg stoppen. De 27 jarige was niet in het bezit van een rijbewijs, waarop de politie hem aanhield. Tevens bleek uit informatie dat de auto voor de belastingdienst in beslag kon worden genomen. De auto is daarop afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (06-060999)

Inbreker aangehouden

Enschede.

Op dinsdag 16 mei werd om 01.44 uur een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Wesseler-Nering in Enschede. Daarbij zouden drie personen zijn gezien, die bij het pand waren weggerend in de richting van de Broekheurne Ring. De politie ziet daar inderdaad drie personen rennen en gaat er achteraan. Uiteindelijk treffen zij een van hen in de bosschage aan Het Leunenberg aan, waarop deze verdachte kan worden aangehouden. De andere twee ontkomen. De aangehouden verdachte, een 27 jarige Hengeloër, wordt voor nader verhoor opgesloten. Van het bedrijf blijkt een deur opengebroken te zijn. Het is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen. De politie zet het onderzoek voort. (06-061365)

Aanhouding wegens openlijk geweld

Enschede

De politie heeft op maandag 15 mei een 25 jarige Enschedeër aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Op vrijdag 5 mei vond een mishandeling plaats op de Stephensonstraat in Enschede. Omstreeks 19.00 uur die avond had een bewoner van de Stephensonstraat zich bij een 47 jarige buurtbewoner beklaagd wegens geluidsoverlast. De 47 jarige buurtbewoner kwam daarop in gezelschap van een 25 jarige andere buurtbewoner dreigend op de klager af. Een 42 jarige man was daar getuige van, en kwam tussen beiden om de zaak proberen te sussen. De 42 jarige kreeg daarop klappen van zowel de 47 jarige als diens 25 jarige metgezel. Daardoor liep de 42 jarige letsel op aan zijn gezicht en wenste hij aangifte te doen. De politie hield diezelfde avond de 25 jarige verdachte aan wegens mishandeling. Echter de 47 jarige meldde zich kort daarna als de verantwoordelijke persoon, waarop ook hij werd aangehouden. De 25 jarige werd toen onmiddellijk in vrijheid gesteld. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek dat de 25 jarige wel degelijk een actieve rol in de mishandeling had gehad. De politie hield de 25 jarig daarom op maandag 15 mei wederom aan wegens openlijke geweldpleging. De 25 jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-056568/061250)

Aanhoudingen na bedreiging

Enschede

De politie hield op dinsdag 16 mei om 00.55 uur twee personen aan wegens bedreiging. De verdachten, beide 19 jaar en wonend in Enschede, hadden kort daarvoor in de binnenstad vier knapen aangesproken en bedreigd. Een van de vier knapen had een koffertje bij zich, waar beide verdachten veel belangstelling voor hadden. Door dreigend dichtbij te komen, te duwen en dreigende taal uit te slaan, probeerden zij het koffertje te bemachtigen. Een van de vier knapen belde daarop de politie, die beide verdachten op de Wenninkgaarde kon aanhouden. De verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. In het koffertje bleek overigens buiten een pakje speelkaarten, niets van waarde in te zitten. (06-061362)

Bromfietser raakt gewond

Rijssen

Maandagavond 15 mei reed een 32 jarige automobilist uit Markelo omstreeks 20.40 uur over de Burg. Knottenbeltlaan in Rijssen. Hij sloeg op de T-kruising met de A.H. ter Horstlaan linksaf en zag hierbij een bromscooter over het hoofd, die hem uit tegenovergestelde richting naderde. De bromscooter werd bestuurd door een 17 jarige jongen uit Rijssen en raakte slechts de spiegel van de auto. De jongen kwam echter wel ten val en raakte gewond. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (06-061329)

Drie auto's betrokken bij ongeval

Hengelo

Op de Deldenerstraat in Hengelo vonden maandagmorgen 15 mei omstreeks 08.40 uur achter elkaar twee kop-staart aanrijdingen plaats. Een 66 jarige automobilist uit Hengelo kon niet meer op tijd zijn auto tot stilstand brengen toen een auto voor hem, bestuurd door een 54 jarige Hengeloër, remde omdat hij wilde afslaan. Gevolg hiervan was een aanrijding. Achter de auto van de 66 jarige bestuurder reed een 39 jarige Hengeloër. Ook hij kon niet meer op tijd stoppen en botste op de auto van de 66 jarige man. De 66 jarige Hengeloër alsmede zijn 68 jarige vrouw die naast hem in de auto zat, raakten gewond en werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De andere betrokkenen bleven ongedeerd. (06-060895)

Letsel bij kop-staart aanrijding

Hengelo

Een 27 jarige vrouw uit Hengelo raakte maandagmiddag 15 mei omstreeks 16.15 uur gewond bij een aanrijding op de Lansinkesweg in Hengelo. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw zat als passagier bij een 30 jarige man uit Hengelo in de auto. Die stond op de Lansinkesweg te wachten voor het verkeerslicht bij de kruising met de Industriestraat. Een 24 jarige automobilist uit Hengelo reed eveneens op de Lansinkesweg en naderde de auto van de 30 jarige man van achteren. Hij remde toen hij zag dat de auto voor hem stilstond maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. (06-061212)

Fietsendief opgepakt

Hengelo

De politie hield maandagavond 15 mei omstreeks 19.00 uur op de Willem de Merodestraat in Hengelo een 43 jarige Hengeloër aan nadat deze eerder die dag een fiets had gestolen bij het winkelcentrum aldaar. De fiets stond afgesloten bij een winkel geparkeerd en is eigendom van een 19 jarige Hengeloër, die de politie alarmeerde en aangifte deed. De 43 jarige man heeft de diefstal inmiddels bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. (06-061276)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --