Gemeente Geldrop-Mierlo


ZWERFAFVALPROJECT 'ZWERF JE MEE?' BIJ HET STRABRECHT COLLEGE

In de afgelopen weken hebben leerlingen van het Strabrecht College in de wijken Oranjeveld, Braakhuizen-Zuid en de Coevering, onder begeleiding van de gemeente, zwerfafval ingezameld als onderdeel van het lespakket `Zwerf je mee?'. Dit project is bedoeld om de leerlingen meer bewust te maken van het zwerfafvalprobleem.

Op dinsdag 25 april zijn de eerste klassen aan de slag gegaan; op 11 mei heeft de laatste klas de actie uitgevoerd. Na een uitleg van een milieuwachter van de gemeente kregen de leerlingen handschoenen, een grijper, een milieubox voor glas en een setje vuilniszakken voor het inzamelen van GFT, blik, papier en plastic mee. Elk groepje moest in de toegewezen straat afval inzamelen en dit scheiden in de verschillende componenten. Vaak leek er in eerste instantie niet veel te liggen, maar was er in de struiken toch nog veel afval te vinden.

In de vervolglessen worden de resultaten van de inzamelacties geëvalueerd. Ook wordt gesproken over mogelijkheden om op school de hoeveelheden zwerfvuil te verminderen. Als afsluiting van het zwerfafvalproject moeten de leerlingen een werkstuk maken, dat de sectie biologie van het Strabrecht College vakinhoudelijk beoordeelt. Daarnaast zal een jury, bestaande uit wethouder Maasakkers en medewerkers van de gemeente, de werken beoordelen op hun originaliteit en creativiteit. Voor de beste werkstukken stelt de gemeente een prijs beschikbaar. De prijsuitreiking is op woensdag 31 mei in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael.

Ook is in het kader van het zwerfafvalproject in de bibliotheken van Geldrop en Mierlo een tentoonstelling over zwerfvuil opgezet, die is ontwikkeld door het Milieu Educatie Centrum Eindhoven.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barbara Marcus van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (040) 289 37 82.

Kinderen aan het 'prikken' op een grasveld