Vlaams Parlement

10 mei 2006

Nieuwe secretaris-generaal Vlaams Parlement

Op 10 mei 2006 heeft de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement mevrouw Martine Goossens aangesteld als secretaris-generaal.

Mevrouw Goossens is de eerste vrouwelijke secretaris-generaal van het Vlaams Parlement. Zij werd door het Uitgebreid Bureau van het parlement voorgedragen als secretaris-generaal na een selectieprocedure door het selectiebureau Accord group.

Mevrouw Goossens werkt reeds sinds 1990 bij het Vlaams Parlement, eerst als commissiesecretaris en vervolgens als staffunctionaris bij de diensten van het Secretariaat-generaal. Zij was sinds 1 oktober 2005 al aangesteld tot waarnemend secretaris-generaal.

Als doctor in de Moderne Geschiedenis is Martine Goossens tevens de auteur van een aantal werken over het Vlaams Parlement waaronder 'Dertig jaar Vlaams Parlement - Historiek en dynamiek van een parlementaire instelling' (2002 - Pelckmans) en het in vier talen uitgegeven werk 'Het Vlaams Parlement' (2003 - Lannoo).

Voor eventuele vragen kan u terecht bij Kris Van Esbroeck, directeur Externe Relaties en Ontvangst, telefoon: 02/552.40.39, e-mail Kris.VanEsbroeck@vlaamsparlement.be .