BOVAG

Nieuwe gedragscode voor auto- en motorrijscholen

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 16-05-2006

Ruim 700 bij de BOVAG-afdeling Verkeersopleidingen aangesloten auto- en motorrijscholen beloven hun leerlingen en eventueel ook hun ouders met een nieuwe gedragscode precies wat de leerlingen van hen mogen verwachten. Volledige transparantie dus. De rijscholen willen borg staan voor kwaliteit en zekerheid. De rijscholen willen zich hiermee onderscheiden.
De verkeersscholen onderwerpen zich door hun lidmaatschap van BOVAG aan de nieuwe gedragscode, die onverkort voor alle aangesloten bedrijven geldt. De bij BOVAG aangesloten verkeersscholen willen hiermee aangeven dat ze doen wat ze beloven en maximale helderheid naar de leerling willen betrachten. De code, die een vervolg is op eerdere afspraken in de standaard lesovereenkomst van BOVAG, is door de leden aanvaard in de jaarvergadering van de BOVAG-afdeling verkeersscholen in Zeewolde.

De code luidt:

1. Alle afspraken staan helder omschreven in onze lesvoorwaarden. U ontvangt daarvan een exemplaar voordat u met de opleiding begint.

2. U sluit met ons een lesovereenkomst af waarin uw opleiding met ons wordt afgestemd. Zo is altijd duidelijk wat er is afgesproken.

3. U heeft gedurende de gehele opleiding zoveel mogelijk dezelfde instructeur.

4. Uw instructeur is aanwezig tijdens uw praktijkexamen en zal tijdens dit examen zoveel mogelijk meerijden.

5. Een gepubliceerd lestarief gaat uit van 60 minuten. Afwijkingen hierop worden door ons correct aangegeven.

6. Uw instructeur maakt gebruik van een inzichtelijke vorderingenkaart, zodat u precies weet wat u heeft geleerd, welk niveau u heeft en wat u nog moet leren.

7. Een examenaanvraag blijft niet onnodig lang liggen. Deze wordt door ons binnen 14 dagen aan het CBR verstuurd.

8. Onze slagingspercentages zijn openbaar. U kunt er daarom altijd naar vragen.

9. U leert rijden volgens richtlijnen die met BOVAG en CBR zijn afgestemd. Zo komt u tijdens het praktijkexamen nooit voor verrassingen te staan.

10. Bent u het ergens niet mee eens? Dan kunt u dit altijd bespreekbaar maken. Desgewenst kan het Bemiddelingsbureau van BOVAG of de Geschillencommissie Voertuigen u ondersteuning verlenen.