Politie Groningen

Deze week verspreiding Politiewijzer 2006/2007

Informatie over de buurt- en jeugdagenten, bereikbaarheid en dienstverlening

Groningen, 16-05-2006 o Deze week ontvangen alle inwoners van de provincie Groningen de Politiewijzer 2006/2007. In de Politiewijzer is veel informatie te vinden over de bereikbaarheid en de dienstverlening van Regiopolitie Groningen. Een overzicht van de buurt- en jeugdagenten in de buurt, de openingstijden en de adressen van de politiebureaus. Nieuw dit jaar is wat de inwoners van Groningen de komende tijd van de Groninger politie mogen verwachten.

In het Jaarplan 2006 staat wat de politie gaat doen om Groningen nog veiliger te maken. De meeste politiecapaciteit wordt besteed aan het verlenen van noodhulp, recherchewerk en buurtgebonden politiezorg. De resterende tijd besteedt de politie aan lokale veiligheidsprojecten, evenementen en bijstand (zoals de ME). En geweld, overlast en inbraken staan hoog op de agenda.

Politiezaken van A tot Z

De politie is er voor de burger, maar tegelijkertijd kunnen burgers zelf ook veel bijdragen aan hun eigen veiligheid en die van anderen. In Politiezaken van A tot Z komen themas aan de orde varierend van (digitaal) aangifte doen, overlast, huiselijk geweld en senioren en veiligheid. Dit jaar is de meterkastkaart (wie de politie kan bellen in geval van nood) alleen op internet raadpleegbaar. Ook kunnen burgers zich aanmelden voor extra ogen op hun huis tijdens de vakantie.

Verspreiding met reclamedrukwerk

Ook dit jaar wordt de Politiewijzer verspreid in een gesealde verpakking met het reclamedrukwerk. Als burgers een Nee-Nee-sticker op de brievenbus hebben, dan ontvangen zij geen Politiewijzer. Zij kunnen alsnog een exemplaar halen bij het politiebureau.

Geen Politiewijzer ontvangen?

De Politiewijzer is ook digitaal: www.politiewijzer.nl. En op de website van Regiopolitie Groningen, www.politie.nl/groningen, onder Uw wijk staat het actuele overzicht van de buurt- en jeugdagenten. Natuurlijk kunnen mensen die geen exemplaar hebben ontvangen, een afhalen bij het politiebureau.