Gemeente Dordrecht


Persbericht

Veel interesse voor straatbasketbal

Levendige muziek, mooi weer en cheerleaders lokken buurtbewoners naar de straatbasketbaltoernooien in Sterrenburg, Stadspolders en Dubbeldam. Bureau Sportstimulering van de gemeente Dordrecht organiseert de toernooien voor jongeren van 12 t/m 19 jaar in deze drie wijken.

Het eerste toernooi op 9 mei in Stadspolders vormde het startsignaal voor de straatbasketbaltoernooien die Bureau Sportstimulering twee weken lang organiseert op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. André Veth (Hoofd Bureau Sportstimulering) opende de eerste avond door met een mooie boog de bal feilloos in de basket te mikken. De locaties van de toernooien zijn Balsa, Jagerweg en Eikenlaan. Het basketbal start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De basketbaltoernooien staan onder leiding van ex-profs Henk Pieterse en Raymond Bottse. Ook de plaatselijke basketbalvereniging Rowic is bij de activiteiten betrokken. Op donderdag 25 mei zal op het Statenplein het eindtoernooi plaatsvinden.

De straatbasketbaltoernooien zijn een onderdeel van het project Action Sport van bureau Sportstimulering. Doel van Action Sport is het aanbieden van uitdagende sportarrangementen aan jongeren van 12 t/m 19 jaar in ! de wijken Sterrenburg, Stadspolder s en Dubbeldam. Deze wijken zijn als pilot wijken benoemd.

Meer informatie over Action Sport is te vinden op de website: www.dordrecht.nl/actionsport

Beschikbare bestanden
straatbasketbal.jpg
straatbasketbal2.jpg
Dordrecht, 15 mei 2006
Redactie
Marjolein Brouwer
Communicatie

telefoon 078-6396573
email m.brouwer@dordrecht.nl
Informatie
Arthur van Moorst
bureau Sportstimulering
telefoon 0786398033