Ingezonden persbericht


Satyam benoemt Peter Heij tot manager Continental Europe

Eindhoven, 16 mei 2006 - IT-adviseur en -dienstverlener Satyam Computer Services heeft Peter Heij benoemd tot manager Continental Europe. Heij richt zich in deze functie op het versterken van de klantrelaties van Satyam in Europa en op de uitbreiding van de activiteiten in deze regio. Het is zijn taak om de aanzienlijke outsourcingskansen in deze regio te benutten, de bestaande klantcontacten uit te bouwen en, indien strategisch noodzakelijk, bedrijven over te nemen. Met zijn ruime ervaring met en kennis van positionering en marktpenetratie is Heij zeer goed in staat om de positie van Satyam in Europa te verstevigen.

Heij is actief vanuit Nederland en werkt nauw samen met Keshab Panda, directeur van Satyam Europe Operations. Panda over de aanstelling van Heij: "De Europese IT-markt wordt in hoog tempo volwassen en trekt zowel internationale als lokale partijen aan. De aanstelling van Heij helpt ons om onze concurrenten voor te blijven en onze kennis in deze regio optimaal te benutten. Heij heeft een belangrijke sturende rol. Met zijn expertise kunnen we maximaal inspelen op de kansen in Europa."

Heij: "Ik maak graag deel uit van een wereldwijde onderneming met een goed inzicht in toekomstige marktontwikkelingen voor wat zowel regio's als sectoren betreft. Ik wil mijn kennis en inzicht in de Europese markt graag gebruiken om Satyam nog beter op de kaart te zetten. Daarnaast wil ik de relaties van de onderneming met haar klanten verder verbeteren en uitbouwen."

Voor hij in dienst kwam bij Satyam, was Heij actief bij Logica CMG in Duitsland als Managing Director van het onderdeel Managed Services. De afgelopen jaren was hij hier succesvol met het afsluiten van grotere outsourcingsovereenkomsten voor het bedrijf. Daarvóór was hij Senior Executive Vice-President Strategic Projects van T-Systems International op het hoofkantoor in Frankfurt. In deze functie richtte Heij zich voornamelijk op Relationship Management, Bid Management en Implementation Management voor grote, internationale outsourcingsprojecten. Als zodanig was hij vooral betrokken bij het binnenhalen van contracten in Oostenrijk, Italië, Duitsland, Hongarije, Zuid-Afrika en Turkije.

Eerder was Heij als Executive Vice-President in dienst van Debis Systemhaus, als Vice-President Operations werkzaam bij Comdisco en als Technical Director bij het Computer Uitwijk Centrum in Nederland. Heij heeft 25 jaar ervaring in business development in Europa en was verantwoordelijk voor het afsluiten van verschillende grote contracten bij zijn voormalige werkgevers. Hij is afgestudeerd in de economische wetenschappen aan de Universiteit van Rotterdam en rondde een opleiding Elektrotechniek af in Utrecht.

Satyam
Satyam Computer Services (NYSE: SAY) is wereldwijd actief als IT-adviseur en -dienstverlener, en beschikt over een brede expertise om bedrijven te helpen bij de optimalisatie van hun processen. Hierdoor kunnen klanten van Satyam hun concurrenten voorblijven, ook bij sterk veranderende marktomstandigheden. Satyam telt zo'n 26.000 professionals die on-site, off-site, off shore en near shore actief zijn. Het bedrijf biedt op maat gesneden IT-oplossingen voor bedrijven inverschillende sectoren. Satyam heeft met zijn inzichten en producten verschillende grootschalige technologische veranderingsprocessen uitgevoerd, die voldoen aan hoge internationale kwaliteitsstandaarden. De Satyam Development Centers in India, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Canada, Hongarije, Maleisië, Singapore, China, Japan en Australië bedienen 452 ondernemingen, waarvan er 155 behoren tot de Fortune Global 500 en de Fortune US 500. Satyam is actief in 53 landen op zes continenten, waaronder Nederland en België.

Ingezonden persbericht