Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Man springt uit raam bij woningbrandje

Publicatiedatum: 16-5-2006 13:36:49

Herwen - Bij een woningbrandje in Herwen is dinsdagochtend de 38-jarige bewoner uit het raam naar buiten gesprongen. De man was daarbij ongedeerd gebleven. De Herwenaar werd rond half vijf in de ochtend gewekt door het afgaan van de rookmelder in zijn woning. Omdat hij door de rookontwikkeling de trap niet meer kon vinden sprong de man uit het raam. Inmiddels waren brandweer, politie en ambulance al gewaarschuwd. Ambulancepersoneel heeft de Herwenaar terplekke nagekeken maar de man bleek op geringe ademhalingsmoeilijkheden na ongedeerd. De brand was vermoedelijk ontstaan in de keuken. Kortsluiting bij een koffiezetapparaat zou vermoedelijk de oorzaak zijn geweest van de brand.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wapens aangetroffen bij ontmanteling hennepkwekerij
Publicatiedatum: 16-5-2006 13:36:12

Westervoort - De politie van Westervoort heeft maandagochtend in een woning een hennepkwekerij ontmanteld. Daarbij stuitten agenten ook op twee wapens. De bewoner, een 36-jarige Westervoorter, is aangehouden en over de zaak aan de tand gevoeld. Na een tip besloot de politie een onderzoek in te stellen in de woning van de Westervoorter. In de slaapkamer bleek een hennepkwekerij te zijn ingericht met ruim 170 planten. Bij het onderzoek in de woning troffen agenten een alarmpistool en een op echt gelijkend pistool aan. Beide wapens vallen onder de wapenwetgeving en werden in beslag genomen. De hennepplanten en kwekerijbenodigdheden zijn vernietigd. Door het energiebedrijf is ook een onderzoek ingesteld maar er bleek niet illegaal stroom te worden afgetapt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Mishandeling bij burenruzie: vrouw aangehouden

Publicatiedatum: 16-5-2006 13:34:03

Zevenaar - De Zevenaarse politie heeft maandagavond bij een uit de hand gelopen burenruzie een 31-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw wordt verdacht van mishandeling. Het slachtoffer, de 42-jarige buurvrouw van de Zevenaarse, heeft aangifte gedaan en was licht gewond geraakt. Volgens de 42-jarige was de buurvrouw aan de deur gekomen. Kennelijk wilde ze verhaal halen over het feit dat de echtgenoot van het slachtoffer zich beklaagd zou hebben over overlast. De 31-jarige zou het slachtoffer vervolgens met de vuisten hebben bewerkt. Gewaarschuwde agenten hielden de 31-jarige Zevenaarse vervolgens aan. De vrouw is later na verhoor vrijgelaten en had de mishandeling bekend. Justitie besloot haar te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Duivenaar aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 16-5-2006 13:33:29

Zevenaar - Een achttienjarige jongen uit Duiven is in de nacht van maandag op dinsdag door de Zevenaarse politie op de Sibeliusstraat aangehouden nadat hij in beschonken toestand met een auto tegen een geparkeerde caravan was gereden. Daarbij was niemand gewond geraakt. Even na middernacht was bij de politie een klacht binnengekomen over geluidsoverlast vanuit een woning in de straat. Toen agenten daar een kijkje gingen nemen troffen zij een auto dwars over de weg aan die kennelijk tegen een caravan was gereden. Onder de omstanders op straat bevond zich de achttienjarige Duivenaar. Volgens getuigen zou hij in de auto gereden hebben. De jongen werd vervolgens aangehouden en bleek later met een alcoholpromillage van twee keer de toegestane hoeveelheid te hebben gereden. De jongen bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken automobilist met auto te water geraakt
Publicatiedatum: 16-5-2006 13:32:44

Andelst - Een 68-jarige automobilist uit Geldermalsen is maandagochtend op de autosnelweg A15 bij Andelst van de weg en te water geraakt. De man was daarbij behoudens een nat pak ongedeerd gebleven. Wel bleek hij onder invloed van alcohol. De Geldermalsenaar was rond kwart voor negen met een nat pak een nabij gelegen bedrijf binnengelopen en had daar verteld dat hij met zijn auto te water was geraakt. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Agenten roken alcohol bij de Geldermalsenaar, waarop hij werd aangehouden. In het politiebureau bleek de man onder invloed van alcohol met een promillage van 0,86 (ongeveer anderhalf keer de norm). De Geldermalsenaar had verklaard door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur te zijn verloren waarna hij in een naast de weg gelegen sloot was beland. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---