Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Persberichten - Minister Pechtold brengt tiende bezoek aan de Nederlandse Antillen

Minister Pechtold brengt tiende bezoek aan de Nederlandse Antillen

16 mei 2006

Minister Alexander Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) brengt van zondag 14 mei tot en met zaterdag 20 mei een werkbezoek aan alle eilanden van de Nederlandse Antillen. Het bezoek staat in het teken van de samenwerkingsprogramma's onderwijs en jeugd, armoedebestrijding en economische ontwikkeling. Verder voert de minister op alle eilanden gesprekken met de Bestuurscolleges, vrijwilligers, medewerkers van niet-gouvernementele organisaties en ondernemers. Minister Pechtold arriveert zondagmiddag op Sint Maarten en reist na zijn bezoek aan Saba en Sint Eustatius door naar Curaçao en Bonaire.

---

Op Sint Maarten bezoekt minister Pechtold op maandag 15 mei een kinderopvang, laat hij zich informeren over de sociale vormingsplicht en heeft hij in de Back Street Community Center een lunch met vertegenwoordigers van het culturele en maatschappelijke leven. Dinsdag 16 mei is hij op Saba om onder andere een jongerenproject en de haven te bekijken. De minister is ook te gast bij het Saba Historisch Museum en ontvangt 's avonds tijdens een ontvangst leden van het Bestuurscollege, NGO's, de Eilandsraad en het bedrijfsleven.

Woensdag 17 mei brengt minister Pechtold op Sint Eustatius een bezoek aan de Quill, het Sociale Vormingsplicht project `Zagen en Schaven' en spreekt hij met de Business Association. Woensdagavond vliegt minister Pechtold met zijn delegatie door naar Curaçao. Hier voert hij op donderdag 18 mei in de ochtenduren overleg met president de Jongh-Elhage en enkele leden van haar kabinet. Na een bezoek aan het Curaçao Stagebureau volgt een lunch met bestuurders, politici en vertegenwoordigers van de pers in hartje Willemstad.

In de middaguren gaat de minister in gesprek met leerlingen van het Peter Stuyvesant College en brengt hij ook een bezoek aan Kinderoorden Brakkeput, Aan het eind van de middag volgt een ontmoeting te Dokterstuin met het bestuur van Plataforma Banda `Bou.

Op vrijdag 19 mei is minister Pechtold met zijn delegatie de hele dag op Bonaire en woont hij onder andere de opening bij van de nieuwe operatiekamer en verpleegafdeling van het San Francisco ziekenhuis. Op zaterdagochtend 20 mei woont de minister de dienst bij van de Curaçaose synagoge Mikve Israel Emanuel. In de avonduren keert hij terug naar Nederland.