Beurs gezond in Bedrijf

Organizing

ESF-subsidie voor Priorities - Professional Organizing

Ontwikkeling internettool om gezonde balans te vinden tussen werk en privé.

HRM-consultant Sandra Kruijt van Priorities - Professional Organizing, ontvangt ESF-subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiermee ontwikkelt zij een internettool dat taakcombineerders helpt bij het vinden van een gezonde balans tussen werk en privé.

De dagelijkse praktijk van het combineren van werk en privé leidt bij menigeen regelmatig tot een worsteling waar geen oplossing voor handen lijkt. Dit heeft nadelige gevolgen voor alles en iedereen waarvoor taakcombineerders verantwoordelijkheid dragen: van partners, kinderen, (langdurig) zieke familieleden tot resultaten op het werk.

Met de financiële steun vanuit het Europees Sociaal Fonds bouwt Priorities - Professional Organizing een rekenmodule op internet om taakcombineerders te helpen bij het bepalen van hun prioriteiten.

De `tool' leidt een taakcombineerder stapsgewijs naar een realistisch beeld van de eigen persoonlijke situatie om vervolgens een eigen, beter passende, planning voor alle taken op te stellen. Het resultaat van de `rekensom' biedt vervolgens een helder uitgangspunt voor het (opnieuw) indelen van de beschikbare tijd en voor het eventueel herverdelen van taken. Zo kunnen taakcombineerders vanuit objectieve criteria naar de prioriteiten in hun eigen leven kijken en zonodig actie nemen.

De rekenmodule is ook bij uitstek geschikt voor werkgevers die hun leidinggevenden en medewerk(st)ers een handreiking willen doen, als de combinatie van werk en privé uit balans dreigt te raken met mogelijk ziekteverzuim of zelfs arbeidsongeschiktheid als gevolg. Of liever nog: om de balans tussen werk en privé preventief bespreekbaar te maken.

Priorities - Professional Organizing heeft inmiddels een pilot lopen bij twee werkgevers. De rekenmodule komt in 2007 gratis beschikbaar op www.priorities.nu.