Mei 2006

Bangkok Airways wint voor tweede keer op rij Skytrax Award De Thaise luchtvaartmaatschappij Bangkok Airways heeft voor de tweede keer op rij de prestigieuze "World Airline Award" van Skytrax gewonnen in de categorie 'Asia Regionai Airline'.
Deze award - op basis van enquêtes onder consumenten - werd uitgereikt voor de beste kwaliteit en service. Daarbij is niet alleen de kwaliteit van de vliegtuigen beoordeeld, maar is ook gekeken naar de algehele dienstverlening op de grond en aan boord.

Boutique airways
De toekenning van deze onderscheiding wordt vooral toegewezen aan Bangkok Airways' strategische keuze om als zgn. boutique luchtvaartmaatschappij te opereren.

Hierbij legt de maatschappij de nadruk op front-line service, maaltijden aan boord, nieuwe vloot, comfortabele lounges, boutique luchthavens en aantrekkelijke bestemmingen. Dit alles leidt tot een hoge waardering van de service door haar passagiers.

Mevrouw Nandhika Varavarn (foto), Bangkok Airways Vice President - Corporate Communications, stelt dat deze tweede onderscheiding heeft bewezen dat Bangkok Airways haar hoge kwaliteitsniveau, onderdeel van haar 'boutique-strategie', vasthoudt. "Het onderschrijft dat onze aanpak aanslaat en door onze passagiers gewaardeerd wordt," aldus mevrouw Varavarn.

De Skytrax Award is in 1990 ingesteld en telt een consumentenpanel met leden uit meer dan 50 landen en met meer dan 74 nationaliteiten. Het onderzoek wordt uitgevoerd via Internet en respondenten zijn afkomstig uit de luchtvaartbranche en gerelateerde branches alsmede consumenten.

Noot voor de redactie (