Bedrijven spelen in op vergrijzing door aanname starters

Talenttoday/studentenbureau

Bedrijven spelen in op toenemende vergrijzing door aanname starters

De groeiende economie en de goede vooruitzichten motiveren het Nederlandse bedrijfsleven te investeren in de toekomst door meer hoogopgeleide starters in dienst te nemen. Dit gaat ten koste van meer ervaren, maar duurdere en minder flexibele senior arbeidskrachten. Hiermee houdt men rekening met de toenemende vergrijzing en de op termijn verwachte krapte op de arbeidsmarkt.

Onlangs berichtte het Centraal Bureau voor de Statistiek dat bedrijven steeds meer op zoek gaan naar jonge, hoogopgeleide werknemers. Afgelopen jaar zijn 42 duizend werklozen uit deze groep weer aan de slag gegaan, terwijl het aantal werkloze 45-plussers juist met tweeduizend gestegen is. De Raad voor Werk en Inkomen zag het aantal werklozen in de groep 15 tot 25 jaar afgelopen half jaar dalen met 2% en verwacht dat in 2006 het aantal vacatures voor HBO opgeleiden zal stijgen ten koste van de lager opgeleiden. Vooral jonge juristen, accountants en it-specialisten zijn erg gewild. Door deze mensen intern op te leiden is het gebrek aan veel relevante werkervaring minder belangrijk. Echter, relevante ervaring opgedaan in bijbaan, stage of afstuderen is nog steeds een pre en kan het verschil maken tussen het vinden van een ideale startersbaan of genoegen nemen met een voorlopige tussenoplossing.

Om een goede match te realiseren tussen een werkzoekende starter en bedrijf is het van groot belang verwacht werkgedrag tot op zekere hoogte te voorspellen. Hiertoe heeft de werving & selectie organisatie TalentToday met StudentenBureau, de grootste stagebemiddelingsorganisatie van Nederland en moederbedrijf van bijbanen.nl en studentenhuisvesting.nl, een uniek concept ontwikkeld. Dit life time services concept biedt TalentToday inzicht in de persoonlijke kwaliteiten en ontwikkeling van hoogopgeleide studenten tijdens de studiecarrière.

Studenten komen binnen via studentenhuisvesting.nl zodra ze gaan studeren en een kamer zoeken. Gedurende hun studie worden ze gevolgd door bijbanen.nl welke hoogwaardige bijbanen aanbiedt. De beste studenten worden vervolgens geplaatst in stage- en afstudeerplaatsen bij de opdrachtgevers van StudentenBureau. Dit traject biedt TalentToday een gedegen inzicht in de specifieke kwaliteiten, wensen en ambities van de student. Regelmatig worden zij aan de hand van deze kennis vóór het afstuderen met eventueel geschikte werkgevers in contact gebracht. Op deze manier hebben ze direct de mogelijkheid op een leuke baan en kunnen werkgevers efficiënt wervingsbeleid voeren.

Uit het succes van dit concept blijkt hoe belangrijk zowel kandidaten als opdrachtgevers het vinden om in de wirwar van intermediairs een enkele organisatie als aanspreekpunt te hebben. StudentenBureau/TalentToday, in 1998 opgericht door de nu 28-jarige Laurens Simonse, kende door dit succes in het eerste kwartaal van 2006 een omzetstijging van 75% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal medewerkers groeide in 2005 van 27 naar 50 op de drie vestigingen in Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

Contactpersoon:
TalentToday
Dhr. Laurens Simonse

020-6182569 / 06-22801031
l.simonse@talenttoday.nl
www.talenttoday.nl
www.studentenbureau.nl
www.studentenhuisvesting.nl
www.bijbanen.nl