Falkplan b.v.

PERSBERICHT

Falk lanceert kaart op mobiel
Falk introduceert de nieuwe standaard in routeplanning op de mobiele telefoon

EINDHOVEN (16 mei 2006) - Routeplanners zijn ideaal om snel de juiste route van A naar B uit te stippelen. Maar als de trein vertraging oploopt of men belandt in een file, dan is er niet altijd de mogelijkheid om direct een nieuw en actueel routeadvies te krijgen. Om de reizende consumenten ook onderweg van dienst te zijn introduceert Falk, de leverancier van geografische data in Nederland, een online routeplanner voor - bijna - iedere mobiele telefoon: Falk Mobile.

Altijd actueel
Niet alle routeplanners zijn even actueel en kaarten in GPS-systemen verouderen in een snel tempo. Onderweg leidt dit tot verrassingen en ergernissen. Zou het niet handig zijn als tijdens de reis altijd routes kunnen worden gepland of aangepast? Voortaan kan dat. Dankzij Falk Mobile beschikt de reiziger 24 uur per dag over actuele kaarten en routes van en naar elke locatie in Nederland.

Routeplanner, Openbaar Vervoer informatie en Telefoongids op je mobiel Falk Mobile is meer dan zomaar een routeplanner. Dankzij een samenwerking tussen Falk, REISinformatiegroep, beter bekend als 9292, en De Telefoongids is het plannen van reizen met het openbaar vervoer mogelijk. Falk Mobile is tegelijkertijd een actueel telefoonboek met daarin alle telefoonnummers van Nederland. Daarmee heeft Falk Mobile ongekende gebruiksmogelijkheden. Een voorbeeld: zoek een restaurant op een willekeurige plaats in Nederland. Voer op de mobiel de locatie in en het object 'restaurant'. Binnen een paar seconden verschijnen de tien dichtstbijzijnde restaurants op het scherm, inclusief routeadvies en het telefoonnummer. Falk Mobile is toepasbaar voor ieder reismoment, ongeachte het vervoermiddel.

Voor iedereen
Falk Mobile werkt op de meeste gangbare modellen en bij elke netwerkprovider. Het aanschaffen van een nieuwe mobiele telefoon of andere hardware is daarmee overbodig. De applicatie is te downloaden via www.falk.nl en kost 14.95 euro per jaar exclusief mogelijke datakosten. Deze kosten zijn in beheer van en worden dan ook door de provider in rekening gebracht.

Probeer gratis
Probeer nu zelf 30 dagen lang gratis Falk Mobile. De applicatie is te downloaden via www.falk.nl.

Einde


---


Noot voor de redactie (