Veilig Amsterdam


Stadsdeel Amsterdam-Centrum - Meldpunt Zorg en Overlast viert tienjarig bestaan

16/05/2006 - Op donderdag 11 mei vierde het Meldpunt Zorg en Overlast van het stadsdeel Centrum haar tienjarig bestaan. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Werkteater aan de Oostenburgergracht feliciteerde wethouder Els Iping het Meldpunt met de succesvolle aanpak.

Nu alweer tien jaar terug is van start gegaan met een Meldpunt waar extreme overlast, veroorzaakt door buren, gemeld kon worden. Door de succesvolle aanpak en het sluiten van een convenant in 2004 met verschillende partners kon het Meldpunt Extreme Overlast haar taken uitbreiden: ook klachten over straatoverlast en meldingen tot zorg worden nu in behandeling genomen. De naam veranderde in het Meldpunt Zorg en Overlast.

Kracht
De kracht van het Meldpunt ligt in het samenbrengen van verschillende partijen die zich met zorg en overlast bezighouden. Wethouder Els Iping zegt hierover: "Op iedere maatschappelijke ontwikkeling is door het Meldpunt gereageerd (...) Wat dat betreft is het Meldpunt dan ook een uitstekend voorbeeld van samenwerking tussen burger en overheid, waarbij de hulpverleningsvraag die vaak achter overlast schuilgaat, niet uit het oog is verloren."

Samenwerking
Het Meldpunt Zorg en Overlast werkt samen met politie, GGD, Afdeling Vangnet en Advies Volwassenen en Jeugd, Jellinek, Mentrum/Krisisdienst en LTP, Blankenberg Stichting, Stichting de Regenboog, Leger des Heils, Stichting HVO-Querido, Amsterdam Thuiszorg,huiseigenaren en woningcorporaties.

Waarvoor kunt u bij het Meldpunt terecht?
Als u in uw directe omgeving hinder ondervindt van buren of mensen op straat kunt u contact opnemen met het Meldpunt Zorg en Overlast van het stadsdeel. Ook als u zich zorgen maakt over iemand in uw omgeving kunt u dit melden bij het Meldpunt. De medewerkers van het Meldpunt geven u advies en ondersteuning. Ook kunnen zij u verwijzen naar de juiste instelling, of zij nemen zelf contact op met een instelling.

Bloemen voor Meldpunt Zorg & Overlast in Centrum