Politie Gelderland-Midden

Mishandeling met strijkijzer: man aangehouden

Publicatiedatum: 16-5-2006 14:21:14

Arnhem - Een 41-jarige Arnhemmer is maandagavond in zijn woning in de wijk Malburgen aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 39-jarige vrouw. Volgens het slachtoffer, dat licht gewond was geraakt, zou hij haar hebben mishandeld door een heet strijkijzer naar haar te gooien. Door het strijkijzer af te weren had het apparaat haar gezicht niet geraakt, wel had ze daarbij een verwonding aan haar hand opgelopen. De man zou na het voorval de woning zijn uitgelopen, waarna het slachtoffer zelf de politie waarschuwde. Agenten troffen de man even later wel weer in de woning aan waarna hij werd aangehouden. De Arnhemmer is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie betrapt mannen op diefstal

Publicatiedatum: 16-5-2006 14:20:47

Dieren - De politie van Dieren heeft maandagmiddag op een bedrijfsterrein aan de kanaalweg twee mannen opgepakt die verdacht worden van diefstal. Het gaat om een 18-jarige man uit Laag-Soeren en een 36-jarige man uit Dieren. De twee werden na een melding op het terrein betrapt. Volgens een getuige zouden de beide mannen zich op verboden terrein bevinden en zouden er spullen uit het leegstaande pand worden gehaald. Politieagenten troffen de twee in de struiken op het terrein aan met gereedschap op zak. Het duo werd daarop ingerekend en is voor onderzoek ingesloten. Door de eigenaar van het pand is inmiddels aangifte gedaan van diefstal van onder meer hang- en sluitwerk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw (80) ontsnapt aan oplichterspraktijken

Publicatiedatum: 16-5-2006 14:20:12

Arnhem - Een 80-jarige bewoonster uit de Arnhemse wijk Presikhaaf is maandag ontkomen aan de oplichterspraktijken van twee onbekende mannen. De vrouw kreeg rond half elf bezoek van de twee mannen die zich uitgaven voor medewerkers van het energiebedrijf. Volgens hen was er sprake van een gaslek onder haar woning die direct moest worden gerepareerd. Ook zou er direct betaald moeten worden. De twee wisten het verhaal zo geloofwaardig te brengen dat de Arnhemse overtuigd raakte van de noodzaak en besloot bij een nabij gelegen postkantoor geld op te nemen. Een loketmedewerker kreeg echter argwaan en waarschuwde de politie. Die is nog vergeefs naar de mannen op zoek gegaan. Volgens de Arnhemse zou het gaan om twee blanke mannen in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. Beide mannen zouden ongeveer 1.90 m lang zijn. De politie waarschuwt alert te zijn voor dit soort praktijken en adviseert dan ook nooit vreemden binnen te laten. In voorkomend geval kan men het beste het bedrijf raadplegen waarvoor men werkzaam zegt te zijn. Bij twijfel waarschuwt u direct de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Een goed signalement en eventueel kentekens van gebruikte auto's zijn voor de politie van belang om snel en doeltreffend op te kunnen treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemse aangehouden na mishandeling in winkel

Publicatiedatum: 16-5-2006 14:19:40

Arnhem - Een 26-jarige vrouw uit Arnhem is maandagmiddag door de politie aangehouden na een schermutseling in een winkel aan de Drieslag in haar woonplaats. De vrouw wordt onder meer verdacht van mishandeling van een 33-jarige verkoopster. De schermutseling zou volgens het slachtoffer zijn ontstaan toen de Arnhemse in de zaak zich aan het opmaken was met allerlei testers. Op een gegeven moment zou er ook gebruik gemaakt zijn van spullen die niet als tester in de winkel lagen. Toen de verkoopster daar een opmerking over maakte zou de Arnhemse de verkoopster hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer had daardoor enkele lichte verwondingen opgelopen. Collega's van de verkoopster wisten de vrouw te overmeesteren en aan de politie over te dragen. De vrouw had de mishandeling bekend maar is nog niet vrijgelaten: ze bleek nog 15 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben wegens een ander vergrijp.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Drie verdachten opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 16-5-2006 14:18:04

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandag drie verdachten opgepakt na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Bij een zaak aan de Kleine Oord werd een 47-jarige Arnhemmer door beveiligingspersoneel betrapt op diefstal van fruit. De man bleek na onderzoek ook een pakje boter in zijn kleding te hebben verstopt. Een veertienjarige Arnhemse jongen liep tegen de lamp bij een winkel aan de Spijkerlaan. Volgens een beveiliger zou de jongen snoepgoed ter waarde van enkele euro's hebben gestolen. Even later werd er wederom op de Spijkerlaan een winkeldiefstal ontdekt. Daarvoor werd een 28-jarige Edenaar aangehouden als verdachte. De man zou een fles drank ter waarde van ruim twee euro hebben meegenomen zonder af te rekenen. Alle verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606