Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1. Ook een U-pas voor De Bilt

Vanaf 1 juni 2006 komen inwoners van De Bilt in aanmerking voor de U-pas. De U-pas is een kortingspas voor mensen met een laag inkomen. Met de U-pas krijgt de pashouder korting op allerlei activiteiten, variërend van sport, musea, bioscoop en bibliotheek tot cursussen, dagtochten of met korting eten in een restaurant.

Het U-pasbureau in Utrecht zorgt ervoor dat cliënten van de gemeente De Bilt vallend onder de Regionale Sociale Dienst (RSD) op 1 juni de U-pas in huis hebben. Inwoners die geen uitkering ontvangen maar wel een laag inkomen hebben kunnen de U-pas zelf aanvragen bij het U-pasbureau. Het U-pasbureau informeert daarover in de Biltbuis van de Biltse & Bilthovense Courant en De Vierklank. Het U-pasbureau hoopt in De Bilt zo'n 1000 nieuwe pashouders te werven, en zorgt voor een zo uitgebreid mogelijk U-pasaanbod in De Bilt.

De U-pas is in Utrecht al ruim tien jaar een begrip. Sinds tweeënhalf jaar kunnen inwoners van Houten de U-pas gebruiken en sinds 1 juni 2005 ook inwoners van Maarssen. Op dit moment zijn er ongeveer 32.000 U-pashouders in Utrecht, Houten en Maarssen. In een onlangs gehouden klanttevredenheids-onderzoek gaven de U-pashouders het rapportcijfer 7,8 aan de U-pas.



Gemeente Utrecht